У Рівному через медреформу швидкі їздили без «мигалок» і сирен

У Рівному через медреформу швидкі їздили без «мигалок» і сирен
Швидкі допомоги Рівного тиждень їздили на виклики без сирен та з вимкненими проблисковими маячками.

А мер міста Володимир Хомко попросив прем'єр-міністра України Миколу Азарова врегулювати питання з використанням спеціальної сигналізації для машин швидкої допомоги, - пише Gazeta.ua.

Під час засідання міськвиконкому він повідомив, що направить листа до глави уряду з проханням упорядкувати питання, що виникли у зв'язку з реорганізацією медичної галузі.

Як зазначив начальник управління охорони здоров'я міськвиконкому Михайло Стицішін, проблема в тому, що служба швидкої допомоги відійшла до Обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Відповідно, потрібно отримати нові дозволи та ліцензії на користування спеціальними сигналами. Поки їх немає, ДАІ заборонила водіям таких автомобілів їх використовувати.

10 липня головного лікаря центру екстреної меддопомоги Олега Ушкевича, який вирішив "перестрахуватися" звільнили й перевели в заступники.

"Швидку" хтось дезінформував, кажуть в обласній Державтоінспекції. ДАІ жодного разу не штрафувала медиків за маячки й не робитиме цього.

"Для цих автомобілів видається безстроковий дозвіл. Інспектори мають виявляти тільки несанкціоноване використання спецсигналів на автомобілях, що не належать до оперативних служб", — каже Світлана Марко з обласної ДАІ.

На безстрокові дозволи на спецсигнали документи вже подали.

"Отримаємо їх за два тижні. Це обійдеться у 150-170 тисяч гривень. Олег Ушкевич не розібрався у ситуації до кінця. Закривати спецсигнали пакетами не було потреби. Я домовився з начальником ДАІ, що нас не штрафуватимуть, доки не виробимо дозволи. А Ушкевича попросив написати заяву на звільнення. Якби він цього не зробив, я його звільнив би по статті за цей скандал", — каже начальник управління з охорони здоров'я області Віталій Бойко.

Обсяг мінімального штрафу становить 42 тисячі 500 гривень. Через ситуацію, що склалася, нині швидкі допомоги їздять обласним центром з «мигалками», замотаними сміттєвими мішками. І навіть в екстрених випадках водії сирени не включають.

«Це просто театр абсурду. Швидка допомога відійшла від підпорядкування місту і увійшла в обласну структуру, але вона обслуговує наших городян. Невже обласна міліція не може піти на поступки і дати пільги і забезпечити можливість проїзду з сигналізацією? Тим більше, що це комусь може врятувати життя», - зазначив Хомко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
країна абсурду.
Відповісти
Останні новини
У Рівному через медреформу швидкі їздили без «мигалок» і сирен
11 серпень, 2013, 07:00