Що зараз із обваленим мостом на трасі Львів-Луцьк. ФОТО

Що зараз із обваленим мостом на трасі Львів-Луцьк. ФОТО
На мосту через Західний Буг між Львовом та Луцьком дорожники монтують тимчасову переправу.

Про це йдеться на сторінці Украватодору.

Нагадаємо, 3 травня на автодорозі Луцьк-Львів поблизу села Гайок обвалився міст.

Наразі у Львівській області на автомобільній дорозі Н-17 поблизу села Гайок мостобудівники вже зробили земляний насип та влаштували під'їзди до тимчасового мосту. Наступним етапом стане зведення тимчасової переправи зі збірних металевих конструкцій.Плануємо стартувати вже на наступному тижні.

Нагадаємо, 3 травня обвалилася секція аварійного 61-річного мосту на маршруті Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Штучна споруда була побудована у 1961 році і відтоді жодного разу капітально не ремонтувалася.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Укравтодорі пояснили, чому обвалився міст Луцьк-Львів та коли його відремонтують

Через руйнування старого мосту через Західний Буг рух транспорту організували в об'їзд. Пішоходи можуть скористатися переходом.

Торік міст через Західний Буг включили до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи планують розпочати у найближчі місяці.

Проєкт реконструкції мосту було представлено техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. Учора стартувала експертиза. Після позитивного висновку буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи.

Нагадаємо, що масштабне обстеження мостового господарства на початку 2020 року показало, що негайного ремонту потребують 895 штучних споруд по всій Україні. З них 169 перебували у передаварійному стані. Основна причина такого результату – відсутність належного фінансування й ігнорування проблеми десятиліттями.

Власне тому у квітні 2020 року за ініціативи Президента України стартувала Національна програма відновлення мостів. ЇЇ ціль – оновити майже 1400 штучних споруд до 2025 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міст, Гайок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.