Назвали причину зупинки колеса огляду у центральному парку Луцька

Назвали причину зупинки колеса огляду у центральному парку Луцька
Колесо огляду у центральному парку Луцька зупинилося через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Павло Цапюк.

За його словами, з те, що сталося, – це з технічної точки зору не є надзвичайною ситуацією чи капітальною поломкою. Більше того, відбулося це не вперше.

«Іноді, коли аварія на лінії електропередач і вимикається подача електроенергії, колесо теж зупиняється і тут головне, як спокійно і відповідально ведуть себе наявні в цей час відвідувачі.

Тим, хто сьогодні «застряг» велика подяка за моральну стійкість і терпіння, бо паніка - це завжди головний ворог в подібних ситуаціях. Ви молодці! Обов’язково віддячимо», - написав Павло Цапюк.

Далі він розповів про те, що роблять у таких ситуаціях.

«Якщо зупинка спричинена «вимкненням світла», зв’язуємось з постачальниками і якщо електроенергію не планують відновити більше години, тоді використовується спецтехніка, от як сьогодні.
Якщо ж відвідувачі опинились не на самому верху - на цей випадок є «ручний» привід, при якому важелем працівник дуууже повільно і важко, але може за пів годинки-голинеу прокрутити колесо десь на четверть оберта.

Сьогодні було вирішено відразу викликати МНС, так як «ручний режим» був заблокований через специфіку поломки», - пояснив Цапюк.

Він додав, що у майбутньому замінять муфту і відразу запустять колесо в роботу. У правила користування мають намір додати більше роз’яснень про поведінку відвідувачів під час технічної зупинки колеса огляду.

Нагадаємо, колесо огляду зупинилося сьогодні, 23 травня, коли там перебувало 6 дітей та шестеро дорослих. Людей допомогли зняти рятувальники.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, це дрібниці. Тому після наступної поломки колеса відпочиваючі там будуть сидіти, доки не навалять повні штани. А якщо серйозно, то цього "директора з розвитку" треба негайно звільнити з посади по відповідній статті трудового кодексу.
Відповісти
Там 99% цих атракціонів__МЕТАЛОЛОМ,якому перевалило за 50років.
Відповісти
Пройшла Зима, після зими наступила Весна, ніхто технічний стан не перевіряв, запустили... крутиться... Питання до горе-дирехтора: В якому стані була стара муфта? Чого нема в зіпі запасної муфти? Чого відсутній автономний привід для аварійної ситуації?
Відповісти
Стаття 275. Кримінального кодексу України: Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд.
Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи збері­гання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосують­ся безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого, -
караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займа­тися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.
Відповісти
Стаття 275. КК України: Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд
1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -
караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.
2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -
карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Відповісти
Скільки років нашому колесу огляду? Який строк допускався виробником? Хто підтверджує, що його можна експлуатувати? Питання ще цікавіше - сьогодні зупинилось колесу огляду, завтра не відлетить цепочка?
Відповісти
Все може бути.
Нихто не винуватий.
Винуваті пасажири, бо поперлися на колесо без страхових ременів.
Відповісти