Особливості вибору в'язальних машин*

Особливості вибору в'язальних машин*
За популярністю ці пристрої поступаються швейним машинам, але користь від них може бути не менша. В'язальні машинки допоможуть вирішити два завдання. Можна забезпечити всю сім'ю трикотажними виробами з мінімальними витратами і заробити пристойні гроші, виконуючи замовлення для любителів дизайнерських речей. Для шанувальників в'язання рішення придбати побутову машинку може стати доленосним - це можливість стабільного заробітку з мінімумом вкладень.


Які бувають машини для в'язання


Професійні в'язальні пристрої залишимо професіоналам. Йтиметься про побутові агрегати. А вони діляться на 2 основні категорії:

• однофонтурні - в'яжуть гладке одностороннє полотно, візерунок може бути різним, але завжди присутній зворотний бік;

• двухфонтурні - здатні вив'язувати гумку автоматичним способом, тобто двухлицеве полотно, при вив'язування малюнків на ньому не видно протягання.

А ще вони бувають:

• перфокарткові - в них візерунок наноситься на перфокарти, які вставляються в пристрій і налаштовують голки на виконання візерунка;

• електронні - оснащені програмним управлінням, яке дозволяє виконати візерунок будь-якої складності, досить ввести програму в пристрій.

Ні у кого не викликає сумніву, що саме двухфонтурні електронні в'язальні машинки - мрія кожної в'язальниці.

Класи в'язальних машин


Клас такого пристрою вказує на те, яку пряжу можна використовувати для вив'язування виробів. Залежність тут така: чим вище клас машини, тим більше тонке і щільне полотно вона здатна вив'язати. А це, в свою чергу, залежить від відстані між голками і від їх кількості. Виглядає це приблизно так:

• 3 клас - має 110 голок і відстань між ними 9 мм;

• 4 клас, відповідно 150 і 6,5 мм;

• 5 клас - 200 і 4,5 мм;

• 7 клас - 250 і 3,6 мм.

Полотно, пов'язане на в'язальних пристроях різного класу, відрізняється щільністю і товщиною. Чим вище клас машини, тим товще полотно і щільніше візерунок. Чи треба говорити, що на двухфонтурній машині 7 класу можна пов'язати будь полотно потрібного візерунка, щільності і товщини. Проте найбільшою популярністю користуються пристрої 5 класу. Вони можуть майже те ж, що і сімки, але цінова політика у них куди демократичніше.

До чого слід бути готовими при покупці


Якщо ви ніколи не в'язали на такому пристрої, то вам доведеться навчатися роботі, особливо якщо врахувати такі моменти:

• каретки на всіх подібних пристроях пересуваються вручну, рідкісні моделі оснащені електричним приводом пересування;

• вас чекають додаткові витрати на покупку програмного забезпечення, перфокарт і різних інших аксесуарів;

• вам необхідно буде обладнати робоче місце зі стійким столом, зручним кріслом і хорошим освітленням.

А до того ж в'язальні машини - габаритний виріб, вимагає достатньо місця для зберігання або стаціонарної установки, до того ж вона виробляє шум.

Трохи про бренди в'язальних машин


В'язальні машини - дороге задоволення. Якщо вирішуватися на таку покупку, то треба брати пристрій від надійного виробника. Серед тих, хто добре зарекомендував себе на цьому ринку:

• Silver Reed - японська фірма, яка постачає на ринок подібні пристрої як з програмним комп'ютерним, так і з механічним управлінням, і ті і інші зарекомендували себе з найкращого боку;

• Knitmaster SK - ще одна японська фірма, яка успішно конкурує зі співвітчизниками на ринку в'язальних машин. Апарати мають чудову якість і невеликі габарити;

• Veritas Creative - німецька якість, оригінальне і дуже зручне розташування фонтури, можливість вив'язувати кругове полотно, що робить цю машинку бажаною для багатьох досвідчених вязальщиків.

Зробити вибір в'язальної машини нескладно, якщо чітко визначитися з власними завданнями. Якщо покупка здійснюється в комерційних цілях, то вона безумовно потребує солідних інвестицій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.