Секрети облаштування спальні для підлітка*

Секрети облаштування спальні для підлітка*
Облаштування підліткової кімнати може стати одним з вірних шляхів до налагодження взаємин з дитиною або їх зміцненню. Щоб зробити інтер'єр комфортним для проживання, функціональним і, що найголовніше, відповідним смакам і захопленням чада, дизайнери діляться кількома рекомендаціями.

Інтереси підлітка понад усе


Більшість батьків не може змиритися з тим, що кімната буде оформлена не в їхньому стилі. Зайві яскраві або навпаки темні кольори можуть не вписуватися в загальну стилістику будинку. У таких випадках можна порекомендувати знайти компроміс або поступитися дитині.

Зрештою це його простір, і йому має бути в ньому комфортно. Не варто тиснути і нав'язувати свої поради, можна запропонувати свою допомогу і поділиться деякими ідеями, а приймати їх чи ні вирішувати підлітку.

Комфортне спальне місце


Ліжко повинна відповідати розмірам спальні. Якщо кімната простора цілком можна розмістити двоспальне ліжко, для маленької спальні краще придбати односпальне модель, розкладний диван або тахту. До слова, за статистикою дивани в Україні ділять перше місце з односпальними ліжками по частоті придбань для підлітків. Спальне місце повинне бути зручним не тільки для сну, а також для прийому гостей, денного відпочинку і читання.

Організація робочої зони


Спальня для підлітка виконує безліч функцій, одна з них - робоча зона. Якщо площа кімнати обмежена, варто придбати компактний письмовий стіл і стілець. У просторій кімнаті можна організувати повноцінну робочу зону з стелажем і офісним кріслом. Дуже стильно виглядають відкриті полиці, вони візуально не захаращують простір і дозволяють вмістити безліч книг, підручників, особистих речей.

Трансформовані меблі


Багатофункціональна меблі справжня знахідка для батьків. Вона покликана економити корисну площу і задовольняти всі вимоги споживачів. Це можуть бути відкидні столи з прихованими стелажами, шафа-диван, крісло трансформуються в ліжко та інші меблеві новинки.

Продумане освітлення


Відомо, що підлітки багато часу проводять за підручниками і гаджетами в зв'язку з чим, зростає навантаження на очі. Тому в кімнаті важливо встановити продуману систему освітлення. Оптимальне рішення - розсіяне світло, з можливістю регулювання.

У робочій зоні можна додатково розмістити лампу, щоб мати можливість займатися ввечері. Світильники на приліжкові тумбах дозволять читати перед сном, не напружуючи зір. Зробити інтер'єр стильним і динамічним допоможуть світлодіодні стрічки.

Місце для спорту і творчості


При облаштуванні підліткової спальні слід враховувати захоплення дитини. Якщо це спорт, можна встановити шведську стінку, якщо музика-організувати місце гри на музичних інструментах.

Приватність для підлітка


У кожної людини має бути особистий простір, де він може розслабитися і усамітнитися. Тому варто піти на вмовляння дитини і встановити в кімнаті щільно закривається двері. На стадії ремонту можна подбати про додаткову звукоізоляцію, це особливо актуально, якщо підліток захоплюється музикою.


Проста обробка і мінімалізм


Навряд чи тінейджер захоче бачити в своїй спальні розписні стелі, ліпнину або еклектичний дизайн. До того ж в підлітковому віці смаки і захоплення швидко змінюються. Тому слід обмежитися максимально простою обробкою, пофарбувати стіни і настелити практичне підлогове покриття.

Більшості молодих людей подобається мінімалістичний стиль. В не захаращеному просторі залишається більше місця для хобі і творчості. Якщо ж дитина вимагає оформити спальню в стилі арт-деко, ретро або лофт, не варто переконувати його.

У підліткової спальні має відчуватися настрій, запал і енергія. Їх можна виразити не тільки в обробці, але і в декоративному оформленні спальні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.