У чому користь веб-портала «Хемотека» для онкопацієнтів*

У чому користь веб-портала  «Хемотека» для онкопацієнтів*
Інтернет-ресурс chemoteka.com.ua розроблено для зручності пацієнтів, котрі шукають рецептурні ліки від онко для проведення терапії. Але, крім придбання ліків за рецептом лікаря, тут є інші корисні сервіси для пацієнтів та їхніх родичів, здебільшого інформаційного характеру.

Детальніше про можливості сайту ми попросили розповісти власне представників Центру персоналізованої фармації «Хемотека».

Словник медичних термінів

Особі, що не має медичної освіти, важко самостійно розібратись в інформації стосовно онкозахворювань. Бо статті, новини, описи препаратів містять терміни та медичні визначення. Саме для зручності пацієнтів та ознайомлення всіх зацікавлених темою осіб тут розміщено онлайн-словник за алфавітом. Наприклад, є детальне визначення, що таке антиоксидант, холангіома, інвазія та багато інших колоонкологічних термінів.

База онкоцентрів

Якщо вам потрібна консультація лікаря, проте ви не знаєте, до кого звернутися, на сайті є перелік лікарів-практиків у різних містах України. Тут міститься ПІБ онколога, його контакті дані та назва медзакладу, де він веде прийом пацієнтів. Також тут є мапа країни з розміщенням онкоцентрів, посиланнями на сайти та номера телефону. Перелік допоможе знайти найближчий заклад за місцем проживання.

Розрахунок вартості лікування

На сайті розміщено онлайн-калькулятор для розрахунку вартості рецептурних хіміопрепаратів. Якщо ви вже маєте рецепт, система допоможе дізнатися вартість майбутнього лікування. На ціну впливає багато чинників: вид ураженого органу, вік, зріст та вага пацієнта, основна діюча речовина розчину.

Коли препарат виготовляють за індивідуальним приписом, його остаточна вартість, як правило, нижча.

Онлайн-замовлення

За наявності офіційного рецепту на бланку Ф-1, пацієнт має право оформити онлайн-замовлення на розробку препарату з необхідним складом та дозуванням. Термін виготовлення протипухлинного препарата - від 1 до 7 робочих діб. Отримати готовий розчин можна в аптеці у Києві, Черкасах, Дніпрі, Хмельницькому та Миколаєві або за адресою лікувально-профілактичного закладу, де буде проводитися курс хіміотерапії.

Корисний блог

В Україні люди з онкопатологією відчувають нестачу правдивої інформації про рак - ознайомчих статей, публікацій, новин у області дослідження раку, іноземних розробок тощо. Більшість інформації - піар-статті ліків. Офіційні джерела майже всі іноземні та публікуються англійської. З метою просвіти населення було створено блог chemoteka.com.ua - україномовний ресурс, де висвітюються питання канцерогенів, профілактики раку, допомоги хворим, типової симптоматики онко тощо.

Тож якщо вам потрібна правдива та корисна інформація про профілактику онко, різновиди онкозахворювань, життя після діагнозу або ж відповіді на інші питання, які викликає хвороба, черпайте знання тільки з офіційних та перевірених джерел. Бережіть себе.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.