Що таке хостинг та в чому його особливість*

Що таке хостинг та в чому його особливість*
Надійну послугу з надання ресурсів для розміщення інформації на сервері, що постійно підключений до інтернету можна отримати в
Хостинг Україна. Припустимо, ви хочете створити сайт, але виникає проблема: де його зберігати? Комп'ютер, на якому будуть зберігатися файли, повинен завжди бути підключений до мережі та працювати цілодобово. В будинку створити такі умови дуже складно. Тоді на допомогу приходить хостинг, де можна розмістити свій сайт і не переживати за раптові проблеми.

Різновиди хостингу


Існує кілька видів хостингу. Щоб зрозуміти, навіщо вони потрібні, проведемо аналогію з людьми. Уявімо молодої людини, який переїхав в інше місто і готовий жити в орендованій однокімнатній квартирі. У нього немає власних меблів, дітей та інших турбот. Він тільки починає кар'єрний шлях, і таке житло — відмінний варіант. А тепер уявімо його через 10 років. З родиною з 5 чоловік з собакою та кішкою. Тепер йому потрібен просторий будинок без сусідів, де багато місця, можна зробити свій ремонт і ні від кого не залежати. З сайтами відбувається те ж саме. Для невеликого підійде хостинг зі скромними характеристиками, а для великого інтернет-магазину знадобиться щось серйозніше.

Які існують типи хостингу:


• Віртуальний хостинг (shared hosting) - найпростіший тип, при якому безліч сайтів знаходяться на одному веб-сервері та користуються одним програмним забезпеченням. Буває платним і безкоштовним. У другому випадку замість оплати провайдери накладають суворі обмеження на використання ресурсів, розміщують рекламу або не пропонують підтримку.

• VDS / VPS (virtual dedicated / private server) - послуга надання в оренду віртуального виділеного сервера. Це окрема віртуальна машина зі своїми ресурсами, на якій розгорнута операційна система, де можна встановлювати будь-яке програмне забезпечення. По суті - це емуляція окремого сервера (комп'ютера). Клієнтам надаються власні IP-адреси, порти, правила фільтрування і таблиці маршрутизації. VPS вибирають, коли проект переріс звичайний shared-хостинг і його потужностей недостатньо, якщо потрібна установка окремого програмного забезпечення або ведуться поштові розсилки.

Головна відмінність VPS від віртуального хостингу в тому, що на VDS клієнтам надається root-доступ (повні права на сервер). З такими правами можна встановлювати додаткове програмне забезпечення, створювати та додавати нових користувачів і гнучко управляти сервером.

Хостинг потрібен для того, щоб зберегти сайт на постійно доступному веб-сервері. Вибирайте хостинг в залежності від потреб. Для невеликих початківців сайтів підійде звичайний тариф віртуального хостингу. Якщо ви власник кількох проектів з великою відвідуваністю, використовуйте VDS або виділений сервер. Переконайтеся, що обраний тарифний план вам підходить: на ньому досить дискового простору і кількості трафіку, технічна підтримка надається цілодобово, приховані платежі відсутні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.