Метизи для будь-яких робіт з доставкою від постачальника*

Метизи для будь-яких робіт з доставкою від постачальника*

Що таке метвиріб і які бувають види метвиробів


Під час будівельних робіт, виготовлення меблів та інших конструкцій зазвичай потрібні метвироби. Ці елементи кріплення, зроблені з металу, мають назву “метизи”. На будівельному ринку вироби представлені гайками, гвинтами, шайбами, саморізами, цвяхами, а також сталевою сіткою, металевими тросами, які можна придбати на сайті https://100metrov.com.ua.
Металовироби поділяються на дві великі групи: широкого призначення та промислові металовироби.
До метвиробів широкого призначення відносяться металопродукти, що використовуються в побуті людей: ножиці, пилки, ножі. Промислові металовироби включають в себе величезну кількість принад: кріпильні вироби, які застосовуються в різних областях промислової діяльності, залізничні заклепки, сталева стрічка, дріт, сітки, канати і багато іншого.

Основні види метвиробів


До широко відомих метвиробів належать:
Гайки. Основна ознака — різьблення всередині кріплення. Підібрати гайку потрібно до розміру болтів. Гайки потрібні для організації надійного нарізного кріплення.
Болти. Це метвиріб, призначений для створення нарізного кріплення різних частин конструкцій. Болт — це стрижень, де на одній частині знаходиться різьба для прикручування гайки, на другиій — шестигранна головка. Ці вироби можуть бути різних форм і розмірів.
Гвинти. Виглядають як стрижні з головкою з одного боку і різьбою — на іншому. Найчастіше їх використовують для приєднання деталей до різних поверхонь конструкції. Головна відмінність від болтів — наявність в голівці отвору під шестигранний ключ. Також виготовляються під викрутку.
Шайби. Ці металовироби потрібні для підкладки під головки гвинтів. Головне призначення полягає в збільшенні поверхні опору. Тобто, їх застосовують, якщо опора зроблена з м'яких будматеріалів, для матеріалів з кривою поверхнею. Крім того, шайби потрібні, якщо отвір під гвинт має великий розмір.
Цвяхи. Це металеві загострені з однієї частини стрижні, які мають рівний капелюшок. З урахуванням призначення можуть бути різної товщини і довжини. У меблевій промисловості часто використовуються столярні цвяхи, що відрізняються дуже дрібними капелюшками. Для будівництва покрівлі потрібні вироби з великими капелюшками, пристосовані для кріплення до балок.
Шурупи. Ці металовироби є підвидом гвинтів. Вони застосовуються для вгвинчування в дерево або інші м'які будматеріали. Основна особливість - можливість самостійної нарізки різьби за рахунок деформації матеріалу. По всій довжині стрижня знаходиться конічна різьба. Верхня частина може бути плоска або сферична.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.