Особливості бананів, користь, та відмінні якості

Особливості бананів, користь, та відмінні якості

Цікаві факти про банани


Серед звичайних українців банан вже давно не прийнято сприймати як екзотичний фрукт. Цей простий продукт став улюбленцем як дитячого, так і дорослого меню, і широко популярний серед прихильників правильного харчування. Знайти їх ви зможете тут https://fruit-time.ua/ru/product/banan-imp.html.

Популярність бананів в Україні пов'язана не тільки з їх доступною ціною. Банан — це джерело поживних речовин, а саме: калію, кальцію, фосфору, бета-каротину, фтору та заліза. Вони нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, допомагають у боротьбі з холестериновими бляшками, корисні для серцево-судинної системи.

Також відомі антистресові властивості бананів, завдяки біогенним амінам у складі. Ці речовини допомагають заспокоїтися після нервового зриву, позитивно впливають на всю нервову систему, швидко позбавляють поганого настрою та проявів депресії.
Шкідливими банани можуть бути в якості постійних перекусів для людей з надлишковою вагою, оскільки процес перетравлення цих продуктів досить довгий. Протипоказанням до вживання бананів також є схильність до тромбозу, оскільки банани згущують кров та підвищують її в'язкість.

Декілька цікавих фактів про банани


Банани бувають не тільки жовтого кольору, а ще й насичено-червоного. Шкода, але червоні банани непридатні до транспортування, тому знайти їх на полицях українських магазинів не вдасться.
Рослина банан — це не дерево, а трава, і правильніше вважати цей плід ягодою, а не фруктом.

Банани затримують у тканинах організму кальцій, який у подальшому використовується тілом для зміцнення костей.
Навіть вовки полюбляють цей смачний та поживний фрукт, точніше тільки один хижак у світі куштує банани — це гривистий вовк.
Більша частка бананів, що привозяться в Україну, вирощені на території Еквадору.

Цей фрукт використовується в якості сировини для виготовлення таких продуктів як мука та кетчуп.
В Індії, де банани вважаються традиційним фруктом, за допомогою слизьких шкірок цих продуктів на воду спускають човни та навіть великі кораблі. Від цієї традиції навіть походить давнє індійське прислів'я - “іде, як по шкірці банану”.

Екзотичні фрукти з доставкою


Останнім часом набуває популярності тендеція замовляти екзотичні фрукти з доставкою додому. Можливо, Ви здивуєтесь, але наразі в Україні можна замовити:
• Маракую — тропічний плід, що нагадує смак агрусу і червоної смородини;
• Червону пітахаю з білою м'якоттю — цікавий фрукт, що нагадує по смаку суміш ківі з бананом;
• Гранаділлу — це родич маракуї;
• Салак — екзотичний плід, що нагадує смак полуниці, ананаса і банана, з легким присмаком горіха
• Кумкват — цікавий та незвичайний цитрус;
• Плоди тамарилло, м'якоть яких має кисло-солодко-солоний смак, і нагадує смородину і агрус.

На завершення зазаначимо, що сучасні дієтологи рекомендують урізноманітнювати свій раціон, не обмежуючись тільки звичайними продуктами. Їх підтримують і спеціалісти-психологи, що відмічають користь від будь-яких нових емоції, в тому числі, пов'язаних із незвичною та смачною їжею. Тому знайти такі корисні фрукті, включаючи банани ви зможете в інтернет-магазині FRUIT TIME.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.