Путін порівняв Україну із нацистською Німеччиною

Путін порівняв Україну із нацистською Німеччиною
Президент РФ Володимир Путін накинувся з критикою на Україну через законопроект Володимира Зеленського про корінні народи.

Відповідні заяви він зробив в інтерв'ю каналу "Росія 24", відповідаючи на питання про законодавчу ініціативу українського лідера. Згідно із законопроектом, етічні росіяни не будуть зараховуватися до корінних народів України, - повідомляє УНІАН.

"Напевно, потрібно згадати, як виникла Україна, як держава. Це породження радянського періоду. Більшовики, організовуючи Радянський Союз, створили союзні республіки, і Україну", - висловився він»

Далі Путін пустився в міркування про історію і згадав Переяславську Раду 1654 року. На його думку, території, яка були отримані Росією в результаті Переяславських угод, були населені етнічними росіянами.

"Говорити про росіян як про "некорінний народ» - це просто некоректно, смішно і нерозумно", - продовжив він.

Далі Путін порівняв законопроект Зеленського з практикою німецького нацизму.

"Сам по собі поділ на корінні, першосортні, другосортні категорії людей - це вже точно нагадує теорію і практику нацистської Німеччини. А як бути людям зі змішаною кров'ю? Сам Зеленський - єврей за національністю», - сказав він.

18 травня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону «про корінні народи України» (№ 5506).
Документ дає визначення "корінним народам", чітко відокремлюючи їх від етнічних національних меншин, а також визначає права таких народів (зокрема - освітні, мовні, представницькі).
Так, росіяни, угорці чи румуни в Україні є національними меншинами, бо мають свою державу за межами регіону проживання. Водночас, корінними народами України, які сформувалися на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Путіняку на гілляку!
Відповісти
Може це зробить твоя сучасна гейбригада?
Відповісти
Останні новини
Путін порівняв Україну із нацистською Німеччиною
10 червень, 2021, 01:13