Нардеп Вітів радить польському депутату «думати головою»

Нардеп Вітів радить польському депутату «думати головою»
Депутату Європарламенту від Польщі Томашу Порембі варто подумати головою перед тим, як оголошувати чергові антиукраїнські ініціативи, котрі бумерангом вдарять по самій Польщі, - заявив народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

«Те, що напередодні депутат Європарламенту від опозиційної польської партії «Право і справедливість» Томаш Поремба заявив про намір ліквідувати пам’ятник воїнам УПА в селі Грушовіца Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства Польщі, свідчить про продовження антиукраїнського шовіністичного курсу польських політиків», - цитує політика партійна прес-служба.

«Цей курс відповідає рішенням польського Сенату і Сейму та антиукраїнським заявам польського президента Броніслава Коморовського. На жаль, поляки все далі відходять від принципу взаємного прощення і вибачення, грубо порушуючи досягнуте ціною великих зусиль порозуміння між двома народами. Така позиція окремих політиків у Польщі дістане адекватну відповідь української сторони.

Цим самим поляки відкривають скриньку Пандори, оскільки в Україні можуть розпочатися аналогічні дії з польськими пам’ятниками. Польському політику, члену Європарламенту Томашу Порембі, перед тим як безвідповідально «ляпати язиком», варто було б спочатку подумати, якими можуть бути наслідки його ініціатив для польської сторони та майбутніх відносин між двома народами», - наголосив Анатолій Вітів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
помоєму поляки самі обирають шлях дружби народів-сусідів, і помоєму все йде до краху..
Відповісти
ну от правельно..думати то потрібно головою а не заднім місцем, складаєтся враження що поляки тим і думають місцем...
Відповісти
Таке враження, що в нас відсутнє МЗС, поляки знущаються (думаю не без впливу москалів), а в Україні жодної відповіді на державному рівні. Зініційоване, протягом останнього часу, протистояння на основі подій 30-40-х років між українцями й поляками найбільше задовільняє Моску. Але слід віддати належне націоналістам, бо мовчати не можна!
Відповісти
Поляки сповідують щодо України імперське мислення, плачуть за "втраченими" "східними кресами".
Відповісти
Вітіву інколи б також не заважало б думати головою..Відштовхнемо від себе Польщу такими розборками полудурків-політиків з обох країн-і що тоді?? В обійми Росії? Бо ж залишимося без майже останнього еаро-адвоката,яким в ЄС є Польща для України.
Відповісти
Тобі плюють в обличчя,а ти кажеш що йде дощ....
Відповісти
Щоб не було адекватної реакції з нашої сторони,щоб ми не скасували усі попередні рішення ,щодо уступок для польських громад в Україні-то хай забере свої слова геть,і не розпалює ворожнечу,а то його ж співвітчизники поеарають,хай забере саї слова і крапка.
Відповісти
А Вітів чим думав, коли займався провокаціями і розпалював цей нікому не потрібний скандал з поляками?! Було все мирно і тихо в роки президентства Кваснєвського - на Волині і памятник примирення поставили в Іваничівському районі. А от коли в політику прийшли свободівці і такий Вітів, то все стало з ніг на голову!! Не вам, Вітів, давати поради, коли у вас самого хата горить!!
Відповісти
Цей пам'ятник встановлено в таємниці і незаконно.
Відповісти
думати головою - по-перше, її треба мати... Пан Толян з головонькою трохи того....
Відповісти
"Право і справедливість" - опозиційна партія? Президент Польщі - Броніслав Коморовський???)))
Відповісти
Останні новини
Нардеп Вітів радить польському депутату «думати головою»
14 серпень, 2013, 16:43