Усвідомлений шопінг українців: тренди 2021 року*

Усвідомлений шопінг українців: тренди 2021 року*
З проблемою надмірного споживання хоч раз стикався кожен сучасний покупець. Широкий асортимент товару призводить до емоційних поривів, бездумних і непотрібних покупок. За статистикою, сьогодні споживач купує у два рази більше одягу, ніж 10-15 років тому, а носить її вдвічі менше. Але ж саме індустрія моди є джерелом 10% світових викидів вуглецю в атмосферу і 20% стічних вод у всьому світі. Як же заощадити бюджет і зробити внесок у збереження природи?

Знижки та речі з приставкою «еко»

Заведено вважати, що бонусні програми та знижки — маркетинговий хід, який дозволяє залучити ритейлу більше покупців без особливих витрат. Однак, при правильному підході промоакції стають можливістю придбати довгоочікуваний товар, покупка якого відкладалася через високу ціну.

Згідно з даними аналітиків, більша частина жителів України роблять великі покупки в сезон розпродажів або користуючись послугами онлайн-майданчиків з промокодом. Наприклад, акції codes.com.ua — це унікальний шанс отримати фіксовану знижку до 25% на всі групи товарів в маркетплейсах і відомих брендових магазинах.

Разом з економією, в моду входить практика ресайклінгу — виготовлення речей із застосуванням технології вторинної переробки. І, хоча така продукція поки знаходиться в високій ціновій категорії, багато українців воліють купувати рідше, але берегти планету і піклуватися про майбутнє.

Правила економії

Крім програм лояльності, існує можливість знизити витрати за допомогою наступних рекомендацій:

1. Складати список покупок — це перше правило усвідомлених покупок. Крім того, відправлятися в магазин за продуктами слід на повний шлунок, а займатися шопінгом речей тільки після ревізії шафи.

2. Не піддаватися емоціям — фахівці вказують, що більш ніж половина придбань пов'язана не з необхідністю тієї чи іншої речі, а в спробах зняти стрес або побалувати себе. При виникненні гострого бажання купити щось, психологи радять почекати три дні й тільки після цього вирушати за покупками.

3. Вибирати по якості, а не ціннику — речі в мас-маркетах часто приваблюють низькою ціною. Але такий товар не довговічний, швидко втрачає первинний вигляд. Тому рекомендується придбати одну якісну річ, але на 2-3 роки. Заощадити допоможуть молоді бренди, у яких немає масового виробництва і тому вони мають можливість слідкувати за якістю своєї продукції.

Крім того, експерти радять правильно стежити за речами — вчасно ремонтувати їх і користуватися хімчисткою. А якщо річ вийшла з моди — не викидати її, а віддавати на благодійність.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.