Що потрібно знати для вигідного обміну валют

 Що потрібно знати для вигідного обміну валют
Курс валют в Україні змінюється щодня, тому багато відстежують ці тенденції. Інтерес може бути викликаний різними причинами - поїздка у відпустку, накопичення і бажання заробити на коливанні. У будь-якому випадку буде актуально дізнатися, де обміняти гроші вигідно, швидко і максимально безпечно.

Де швидко обміняти гроші


Найчастіше користувачі так і роблять - відправляються в найближчий обмінний пункт. Це організації, у яких є ліцензія на право здійснювати валютообмінні операції. Варто зазначити, що курс в обмінниках часто набагато вигідніше, ніж в банках. Такі пункти забезпечені коштами перевірки автентичності купюр, а після проведення операції видають чеки. Тому вони не менш безпечні, ніж банки. Чому обмін тут більш вигідний:

• На такі фінансові організації не поширюється строгі вимоги по валютній позиції. Це означає, що можуть бути відхилення від граничного значення, встановленого НБУ.

• Низькі комісії за транзакції - це в основному стосується обміну в інтернеті. В цьому випадку не закладаються витрати на доставляння грошей, оплату оренди та утримання співробітників.

• Валютні операції в мережі доступні цілодобово. Це швидкий і зручний спосіб отримання коштів на карту.

Якщо потрібні готівкові, доведеться відвідати стаціонарний пункт обміну. Ще один варіант - поміняти гроші в банкоматі. В цьому випадку можна навіть використовувати кредитні кошти, але наявність валютної карти обов'язково.

Правила вигідного обміну


Щоб не втратити на курсі, багато стежать за його змінами за певний період. Це також зручно робити в режимі онлайн, оскільки на багатьох сайтах можна подивитися актуальні дані за будь-який період. Якщо необхідності в терміновому обміні немає, можна притримати гроші і поспостерігати за такими процесами:

• Сезонні коливання курсу. В Україні зростання курсу спостерігається на початку року, а до третього кварталу котирування знижуються. Тому продавати долари і євро краще взимку, а великі суми купувати влітку.

• Ситуація на зовнішньому ринку. Це залежить від експорту найпопулярніших ресурсів - сільськогосподарської продукції та металів.

• Фінансування великими кредиторами. Наприклад, отримання траншу від МВФ позитивно впливає на зміцнення гривні.

Ситуація змінюється постійно, і невеликі коливання курсу можна спостерігати навіть протягом дня. До вечора і перед вихідним ставка може підвищуватися, тому купувати валюту краще в будні дні до обіду. Якщо планується поїздка за кордон, необхідну суму краще обміняти в Україні. У цьому випадку курс буде більш вигідним, а також є можливість заощадити на комісіях. Крім того, важливо мати невеликий запас на валютній карті. Ній можна розрахуватися в більшості торгових точок, а також зняти готівку в банкоматі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.