Обмін польських злотих: де вигідніше

Обмін польських злотих: де вигідніше
Багато жителів України і колишніх країн СНД відправляються до Польщі в якості туристів або в пошуках роботи. Навіть на початковому етапі для проживання буде потрібно невеликий запас валюти, тому важливо знайти більш вигідний курс. Деякі організації, що здійснюють фінансові операції, беруть комісії за конвертацію. Тому в підсумку можна отримати набагато меншу суму, ніж очікувалося.

Де обміняти злоті


На території України існує безліч банків і обмінних пунктів, де можна вигідно провести обмін злотих, онлайн або в стаціонарних установах. Оскільки курс у всіх різний, для вивчення динаміки можна подивитися зміни за певний період. Дані на сайтах зазвичай надаються у вигляді графіків, на яких вказані ціни протягом дня, а також за місяць або рік. Крім того, важливо заздалегідь отримати інформацію про розмір комісійних. Які ситуації можна очікувати при обміні:

• В Україні обміняти злоті не проблема. Вони є практично в будь-якому банку. Також обмінники пропонують найчастіше досить вигідний курс. При цьому на сайті можна провести операції з мінімальними комісіями.

• Обмін на кордоні. Якщо терміново потрібна певна сума, її можна вигідно обміняти на кордоні. У Бресті, Тересполі або іншому місті це буде не важко.

• На території Польщі. Найчастіше туристи вважають за краще брати з собою долари або євро.

У разі, коли все-таки треба міняти кошти в самій Польщі, варто враховувати, що можна втратити через невигідного курсу або прихованих комісій. Краще вивчити кілька пропозицій від різних банків, перш ніж проводити операції.

Особливості обміну в Польщі


По приїзду в Польщу краще мати при собі невелику суму злотих готівкою на першорядні потреби. Міняти валюту на вокзалах або у приватних осіб не рекомендується - можна втратити на курсі, а в гіршому випадку потрапити на аферистів. Є кілька нюансів обміну валюти в Польщі:

• Проаналізувати пропозиції різних банків. Варто дізнатися заздалегідь про комісійні збори, оскільки в цілому можна втратити до 25%.

• Можна скористатися валютною картою. Нею можна розраховуватися в магазинах. У цьому випадку за конвертацію знімається невеликий відсоток.

• Скористатися обмінними пунктами. Такі організації називаються Kantor. Вони розташовуються в людних місцях міст, на вокзалах, в магазинах і підземних переходах. Курс тут досить різний, тому варто шукати вигідні пропозиції.

Як кажуть знавці, міняти валюту краще в робочі дні. У вихідні більшість організацій закриті, а ті, що працюють, завищують ставки. Щоб знайти кращий варіант обміну, можна заздалегідь прорахувати суму за допомогою онлайн-калькулятора на сайті банку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.