Обмін валют за вигідним курсом*

Обмін валют за вигідним курсом*
Ще кілька років тому кожен міг придбати валюту за вигідною ціною. За останні роки ситуація в країні різко змінилася. Ціна долара, євро зросла в рази. Гривня стає менш популярною, поступово знецінюється. Для заощадження накопичень багато хто намагається купити валюту.

Провести вигідний обмін валют хоче кожен. Отримати максимальну вигоду від проведення операції. Сьогодні купити/продати грошову валюту можна в різних організаціях. Перед проведенням операції необхідно розібратися, де буде більше вигоди.

Варіанти організацій для обміну


Раніше провести валютну операцію можна було в конкретному пункті. Причому провести обмін можна було в конкретний час. Не завжди розташування було вигідним для клієнта. Доводилося витрачати масу часу на пересування по місту. Сьогодні провести обмін можна:

• У банках. Менш вигідний курс. Залежить від Нацбанку України. Для проведення обміну необхідно надати документи. Не завжди є потрібна сума в наявності. Іноді потрібно замовляти і чекати кілька днів.

• В обмінних пунктах. Конкурентні показники курсу. Кожен намагається залучити клієнтів. Пропонуються вигідні умови. Операція проходить без надання документів. Під час обміну необхідно звертати увагу на приховані платежі. Можуть бути комісії за переклад.

• На чорному ринку. Чи не надійний варіант обміну. Можна потрапити на шахраїв. На місці немає можливості перевірити справжність купюр.
Все більшу популярність стали набирати заробітки на фінансових біржах. Професіонали займаються перепродажем валюти. На цій різниці намагаються заробляти. Для заняття таким видом діяльності необхідно мати достатні знання і навички. В іншому випадку існує ризик втрати грошових коштів.

Коли краще купувати валюту


Показники курсу валют змінюються регулярно. Зміни можуть відбувається, як протягом дня, так і протягом тижня. Згідно зі спостереженнями, сприятливим часом для покупки вважається літо. Поповнюють валютний запас люди, що повертається з-за кордону. Цей період збігається з літнім часом. Тому в даному проміжку показники найбільш стабільні. В середньому з-за кордону громадяни привозять до 10% відсотків від усієї валютної виручки в Україну.

У перші дні тижня не рекомендується проводити валютні операції. Курс починає тільки стабілізуватися. Вирівнюється показник ближче до середини тижня.

Менш сприятливими для обміну вважаються зимові місяці. Ближче до кінця року відбувається нове формування державного бюджету, спостерігається негативна динаміка для обміну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.