Де краще купити світловідбиваючий жилет

Де краще купити світловідбиваючий жилет

Яким повинен бути світловідбиваючий жилет


Сигнальний жилет зі світловідбиваючими елементами - це одяг безпеки, рекомендований для водіїв автотранспорту, що виходять з авто при переміщенні в темний час доби, при мінімальній видимості. Крім того, вони використовуються при проведенні дорожніх будівельних заходів, тому ви без проблем знайдете світловідбиваючі жилети.


Особливості моделей жилета


Допускається використання регламентованих моделей безпеки у вигляді накидки або жилета бескиду. Всі сигнальні моделі мають вільний крій і прямий силует. Світловідбиваючі здатності одягу безпеки посилені флуоресцентними вставками у вигляді:
• Двох, трьох тонких паралельних смуг.
• Сполучення смуг світяться вставок з перехрестям.
• У вигляді поясної комбінації паралельних смуг з перехрестям.

Вибираючи модель, необхідно знати якого кольору повинен бути світловідбиваючий жилет і які є варіанти моделей.

Який повинен бути світловідбиваючий жилет?


Світловідбиваючий жилет - це одяг з люмінесцентного матеріалу з додатковою відбиваючою стрічкою або фігурами. При попаданні ультрафіолетових променів на тканину флуоресцентного кольору виріб починає світитися, збільшуючи видимість у світлу пору доби. В умовах поганої видимості, туману або в сутінках даний ефект посилюється. У нічний час світло автомобільних фар віддзеркалюється жилетом, і тим самим збільшує видимість.

У промисловості жовтий і помаранчевий флуоресцентний одяг часто надягають за вимогами законів про охорону здоров'я та безпеки. Світловідбиваючі жилети носять поліцейські, водії вантажівок, будівельники і збирачі сміття, працівники шляхів сполучення і т.д. Помаранчеві жилети носять члени екіпажів рятувальних шлюпок - цей колір добре помітний на тлі синьої води, рожевий жилет носять вершники - цей колір добре видно на тлі зеленого листя.

Світловідбиваючий жилет повинен бути:
• яскравого кольору;
• мати світловідбиваючі вставки;
• забезпечувати гарний захист, як вдень, так і вночі;
• бути зручним і не заважати рухам.

Існують різні види світловідбивних матеріалів. З них найсучаснішим варіантом є мікро призматична стрічка, виготовлена ​​зі спеціального пластикового вінілу. Попри високу ціну, ця стрічка довговічна і виглядає яскраво. Вона може бути різного кольору, мати різну форму і голографічний ефект.

Світловідбиваючі матеріали можуть допомогти водіям побачити перехожого в темряві, вчасно загальмувати і врятувати життя людини. Адже світло від фар, потрапляючи на такий жилет, не розсіюється, а відразу відбивається і стає добре видимим.

Вибір жилета


При підборі світловідбиваючого одягу треба враховувати умови навколишнього середовища і штучного освітлення на робочому місці, а також вплив таких умов, як сніг і туман. Наприклад, для працівників, схильних до ризику від рухомих транспортних засобів, може знадобитися не тільки жилет, а й комбінезон зі світловідбиваючими вставками. Виходячи з вимог, що пред'являються до спецодягу, дані захисні жилети поділяють на 3 класи видимості. Клас 1 є найнижчим, клас 2 - більш помітний, а клас 3 - найпомітніший.

Колір одягу безпеки


Для одягу безпеки характерні соковиті флуоресцентні кольори: жовтий, світло-лимонний і помаранчевий, що акцентують увагу асоціативного ряду колірних відчуттів. У темну пору доби при світлі фар зорове сприйняття флуоресцентного кольору досягає 500-600 м.

Флуоресцентні стрічки


При пошитті одягу безпеки використовуються флуоресцентні стрічки шириною 50 мм. Еластичні тканинні стрічки Оксфорд сріблястого, салатового або помаранчево-сріблястого кольору, не вигорають на сонці. Посилення одягу безпеки флуоресцентними стрічками відображає світловий потік до 250 м.

Матеріал для флуоресцентні


Для світловідбивних жилетів та накидок використовують тонкий поліестерний матеріал щільністю 180-190 г/м2 м'якої фактури, що не мнеться та не заважає рухатися. Як застібки для жилета використовують однорядні блискавки, гудзики і липучки.
Вироби у вигляді жилетів та накидок легко складаються і упаковуються, безпроблемно перуться, забезпечуючи комфорт автолюбителів і робітників-автошляховиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.