Просування інтернет-магазину - чому варто це робити*

Просування інтернет-магазину - чому варто це робити*

Як просунути інтернет-магазин: корисні поради


Якщо ви — власник інтернет-магазину або тільки плануєте відкрити власний бізнес, необхідно розуміти, що зараз конкуренція в мережі вкрай висока. Тому перше, що потрібно зробити — це поставити собі питання «Як я буду просуватися у видачі пошукових систем та залучати клієнтів?». Вашій увазі — декілька простих кроків для просування інтернет-магазину https://mnews.agency/prodvizhenie-internet-magazina.

Особливості інтернет-магазинів, які все ускладнюють:
• Багато сторінок.
• Каталог зі складною структурою.
• Необхідність безпечних протоколів і з'єднань.
• Постійна актуалізація інформації.

Поради по просуванню інтернет-магазина


Є ще купа дрібних особливостей, але це найважливіші, які не вийде не враховувати, якщо ви хочете забратися на саму верхівку пошукової видачі. Що ж конкретно потрібно робити, щоб інтернет-магазин «злетів» в пошуку?

Розробіть стратегію
Без стратегії просувати інтернет-магазин теж можна, але це обійдеться дорожче, займе більше часу, а результат не можна прогнозувати. Стратегія просування — це документ, в якому закріплені ваші цілі і вказані конкретні кроки, які вас до цієї мети приведуть.

В рамках розробки цього документа вам потрібно детально вивчити ринок і конкурентів, щоб розуміти, на що ви зі своїми товарами та цінами можете розраховувати. Також важливо дізнатися свою аудиторію, скласти профілі покупців і зрозуміти, де їх шукати. Цілі повинні бути вимірюваними («збільшити середній чек на 20% до грудня 2021», але не «підрости і заробити грошей») і досяжними, а заходи по їх досягненню — адекватними. Коли стратегія готова, можна йти далі.

Підготуйтеся до просування
SEO — безперервне технологічне вдосконалення сайту. І першим кроком у цьому повинна стати базова технічна оптимізація. Добре, якщо движок ви спочатку підібрали відповідний для інтернет-магазину — наприклад, спеціалізовані OpenCart, InSales або універсальні Bitrix, WordPress, ModX — інакше доведеться повозитися.

Що зробити? Налаштувати robots.txt і sitemap.xml, позбутися дублів і поставити редіректи, прописати метатеги і розмітити заголовки, підключити лічильники Google Analytics. У Діджитал-студіях є нескінченні чек-листи по базовій SEO-оптимізації, які необхідно виконати на етапі підготовки до просування.

Зробіть розгорнуту структуру
Чим ширше структура інтернет-магазину, тим по більшій кількості запитів він шукається. На самому старті зберіть семантичне ядро — всі пошукові запити, за якими ваш інтернет-магазин повинні знаходити.

Запити потрібно кластеризувати - розподілити по розділах і сторінках. Вивчіть структуру конкурентів і каталоги виробників. Так ви зможете розширити товарну лінійку і охопити більше запитів.

Додайте відгуки для товарів
До слова про відгуки. На відміну від офлайн-магазинів, де можна все помацати, подивитися і приміряти на себе, в інтернеті відвідувачу сайту нічого іншого не залишається, як повірити продавцю на слово. Відгуки інших покупців допоможуть зорієнтуватися в якості, розмірах, матеріалах. Крім того, відгуки - це соціальний доказ того, що продавець реальний, він виконує свої зобов'язання і не сховається з вашими грошима. Якщо товар новий і відгуків по ньому ви ще не зібрали, виведіть в картку товару загальні відгуки про магазин.

Зробіть перелінковку
Внутрішня перелінковка в інтернет-магазині корисна не тільки для SEO. Блоки з рекомендаціями (що теж вважається перелінковкою) дозволяють збільшити середній чек і підвищити залученість користувачів. Якщо користувач дивиться стіл, то йому швидше за все знадобляться стільці — порадьте їх прямо на сторінці зі столом. Відвідувачі, які шукають шафу для ванної кімнати, швидше за все зацікавляться дзеркалами і тумбами під раковину і оцінять, якщо ви їм порекомендуєте і саму раковину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.