Меру Рівного, що родом з Волині, грозить 5 років обмеження волі за висловлювання про ромів

Меру Рівного, що родом з Волині, грозить 5 років обмеження волі за висловлювання про ромів
У Рівному відкрили кримінальне провадження проти мера міста Олександра Третяка, що родом з села Липне Волинської області. Йому загрожує до 5 років обмеження волі за погрози ромам.

Про це РБК-Україна повідомили у пресслужбі поліції Рівненської області.

У поліції підтвердили, що провадження відкрили за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності.

Міському голові Рівного загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 гривень) або ж обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, у червні мер Рівного Олександр Третяк запропонував запакувати ромів в автобус і вивезти з міста. Він сказав, що ситуація з безпекою у місті погіршилась.

Тоді він розповів, що на вулиці зустрів ромів і сказав, що у них є пару годин, щоб забратися з міста. Але ті поскаржилися, що не їздять поїзди, автобуси.

"Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття", - заявив він.

Після того мер Рівного вибачився за скандальну заяву про ромів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що він неправильного сказав? як тільки так звані роми прибувають в село чи місто - одразу виростає кількість крадіжок і продажі наркоти. нехай біля тих політиків поселять табір!
Відповісти
Все правильно мер сказав ,цигани -це нація яка ніколи не буде працювати ,краде ,займається шахрайством .
Відповісти
Підтримую, вони не розписуються по нашим законам, понароджують дітей, пооформлюють всі пільги матір одиночка..........., получають купу грошей, потрібен закон як в Білорусі, двоє дітей без чоловіка, стаття за розпусний спосіб життя і ніяких пільг
Відповісти
Останні новини
Меру Рівного, що родом з Волині, грозить 5 років обмеження волі за висловлювання про ромів
25 червень, 2021, 17:10