У Луцьку директор заводу посварився з керівником центру зайнятості

У Луцьку директор заводу посварився з керівником центру зайнятості
Директор цегельного заводу під Луцьком скаржиться на погану роботу міського центру зайнятості.

Натомість, у біржі праці дивуються такій позиції, адже на заводі – низькі зарплати, а кількість працівників упродовж року скоротилася вдесятеро, - пише IA ZIK.

До керівництва обласного центру зайнятості 8 серпня звернувся керівник цегельного заводу із Луцька із претензіями до роботи міського підрозділу служби. Мовляв, підприємство дало заявку на направлення з біржі людей на працевлаштування за різними вакансіями. Всього завод потребував 34 особи. Із центру зайнятості до підприємства скерували 35 претендентів, з яких 16 – відмовилися там працювати, а дев’ятнадцятьох таки оформили на роботу.

Буквально через кілька днів керівник заводу знову звернувся до влади із претензіями до роботи центру зайнятості.

«На даний час підприємство відчуває гостру проблему в кадрах, адже через відсутність такої кількості працівників підприємство не може працювати на повну потужність, а відповідно зменшується сплата обов’язкових платежів до бюджету», – йдеться у листі за підписом директора заводу.

Своєю чергою, у Луцькому міському центрі зайнятості не розуміють претензій з боку підприємства.

«Нині найбільше підприємств відчувають потребу саме в робітничих кадрах. На ринку переможе той у боротьбі за кадри, хто створює додаткові гарантії, високу заробітну плату», - зазначив директор центру Едуард Неймарк.

Тож у службі зайнятості проаналізували ситуацію, зустрілися із керівництвом заводу. Там також ознайомилися з умовами праці та рівнем заробітної плати.

«При аналізі ситуації перше, що кинулося в очі, – низька заробітна плата людей, які звільнені з цегельного заводу і перебувають на обліку в центрі зайнятості. На сьогодні є такі особи, в яких в довідках про заробітну плату зазначена зарплата 800, 700, 750 гривень, тисячу гривень. Це люди, які пропрацювали на підприємстві, звільнилися звідти, отримуючи таку зарплату. Виникає запитання: чи будуть вони згодні повернутися на підприємство?», – каже Неймарк.

З його слів, на заводі упродовж року суттєво скоротилася кількість працівників – практично в десять разів.

«Провели аналіз чисельності працівників на цьому підприємстві. Рік назад у червні на цьому підприємстві працювало 138 працівників. У червні цього року – 14. Це, певно, говорить про кадровий менеджмент підприємства. А в тих вакансіях, які подав цегельний завод, заробітна плата – від 1200-1300 гривень. Це для Луцька не вельми висока зарплатня. Для порівняння: конкуренти цього підприємства, де працевлаштовано багато людей, платять 2800-3300 гривень. Тобто, ринок диктує попит-пропозицію, і люди шукають, де краще», – додав чиновник.

Він переконує, що за таких умов у центрі зайнятості спробували залучити на це підприємство людей із прилеглих до Луцька районів, де зарплати нижчі, ніж в облцентрі.

«Бачачи, що підприємство потребує кадрів, якими ми не можемо забезпечити, Луцький міський центр зайнятості розіслав листи на сусідні райони: Рожищенський, Ківерцівський, Луцький. На підприємство приїжджали працевлаштовуватися люди з Рожища, то їм писали відмову в прийнятті на роботу у зв’язку з проживанням в Рожищі», – зізнався він.

Зі слів Едуарда Неймарка, лише цього місяця центр зайнятості провів два ярмарки вакансій для цього заводу. Наприклад, 16 серпня фахівці центру пропонували мешканцям селища Торчин Луцького району працевлаштування на цегельному заводі.

Довідка

Упродовж нинішнього року середня зарплата на підприємстві коливалася в межах 806-1236 гривень.

Протягом першого півріччя 2013-го Луцький міський центр зайнятості працевлаштував понад 3,4 тисячі громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з такими зарплатами хай сам працює на свому заводі
Відповісти
Якщо не має ніякої роботи, то можна і попрацювати
Відповісти
А корову хай годує Янукович
Відповісти
Мені шкода керівника цього підприємства. Керівник який не дбає про колектив - пропаща людина. Закон бумеранга ніхто не відміняв. Якщо не платити високої заробітної плати, не дбати про збереження робочих місць, про підвищення кваліфікації працівників, про гідні умови праці, то рано чи пізно те що ти посіяв, вернеться до тебе.
Але ще більше мені шкода 124 працівника, які звільнились через мізерну заробітну плату.
Відповісти
при таких керівниках заводів і не дивно, що в нас занепадають підприємства. поки керівник не зрозуміє, що як заплатиш - так поїдеш, ніхто не захоче працювати. а дурна слава вона ж дуже скоро розлітається. одному не заплатили, то він всім знайомим розкаже. а на біржі диви- но як шукають робочих, шо і по районах клич дали.
Відповісти
Хай керівник заводу не морочить голову, закриває свою лавочку, а люди тоді найдуть нормальну роботу.
Відповісти
От абсолютно те саме на КРЗ, чи то як там його. Не вистачало 4 електриків. Звільнилися ще 6 електриків,- підприємство через біржу шукає вже десять електриків! І все через низьку зарплату і завищені вимоги. Адже якщо електрики мають вільний час, це ніяк не означає, що їх мало припахують або забагато платять. Це означає, що "їхнє" господарство працює, як годинник. Тупі менеджери доганялися за електриками з додатковими завданнями за 1300 гривень... А як премії платити - то тільки конвеєру. Простої оплачувати - тільки конвеєру. От і дохазяйнувались...
Кадри треба берегти.
Відповісти
Три дні брат пропрацював насадчиком чи садчиком на цегельному заводі. І звільнився, каже фізично дуже важко працювати.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку директор заводу посварився з керівником центру зайнятості
16 серпень, 2013, 12:44