Польський алфавіт - вимовляйте кожну букву алфавіту по аудіо*

Польський алфавіт - вимовляйте кожну букву алфавіту по аудіо*

Вивчення польського алфавіту


За офіційною статистикою, на 2021 рік більш ніж 500 тисяч українців мають поліс соціального страхування і легально працюють в Польщі. Причини такого стрімкого зростання кількості людей, що виїжджають прості: в Польщі рівень життя набагато вище і, звичайно ж, це дуже підкуповує українських громадян. Робота в Польщі може принести українцеві дохід понад 800 $ в місяць, причому за роботу, яка не вимагає високих кваліфікацій! Саме тому потрібно знати польський алфавіт.

Ще один плюс — географічне положення Польщі. Регулярні авіарейси в Україну літають постійно, завдяки чому можна опинитися вдома буквально за пару годин. Але багато з українців цікавляться, що, крім офіційних документів, насамперед потрібно для виїзду з України в Польщу? Прості та корисні лайфхаки читайте далі.

Вивчаємо мову


Насамперед, необхідно володіти хоч базовими навичками у спілкуванні польською мовою. Звичайно, українська і польська — дуже схожі, але без базового рівня знання мови Вам буде дуже важко. В пригоді можуть стати прості сайти, що допомагають вивчити все саме необхідне, без зайвого. В інтернеті можна знайти дуже корисні ресурси, де є навчання, починаючи в польського алфавіту. Саме те, що потрібно людям, виїзджаючим до Польщі вперше. На таких сайтах написано, як вимовляти кожну букву алфавіту і є корисні аудіопомічники.

Качаємо на смартфон польські програми та путівні порадники


Ці прості речі прийдуть на поміч у орієнтуванні на місцевості, замовленні їжі або інших товарів і вельми спростять інші побутові процеси. Потратьте пару годин перед тим, як опинитись в Польщі — завдяки цим додаткам Ви дізнаєтесь багато нового, що зекономить Вам час та збереже гроші. Те саме стосується і соціальних мереж. Якщо ви хочете підтримувати відносини з новими знайомими або колегами, то забудьте про Вконтакте чи Однокласники. У Польщі майже всі користуються Фейсбук, з огляду на це завести там акаунт заздалегідь буде аж ніяк не зайвим.

Місцева банківська карта


Намічаючи зоставатися в Польщі на більш-менш продо́вжний проміжок часу, неодмінно заведіть банківську карту. Тим, хто їде на роботу, зазвичай, її роблять самі працедавці, решта спроможні відкрити картку в банківському відділенні. Розрахуватися нею можна практично в будь-яких торгових точках — комісія при цьому зніматися не буде.

Грамотність — запорука безпеки


Ніколи не підписуйтеся під тим, що не можете прочитати. Як ви ще недостатньо знаєте польську або просто не розбираєтеся в специфіці того чи іншого питання, краще порадитися зі знавцем. У Польщі будь-які договори мають велику вагу, через це уклавши їх, Ви будете зобов'язані дотримуватися зазначених там умов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.