Як «Луцьктепло» «вибиває» борги

Як «Луцьктепло» «вибиває» борги
Розповіли про стан ведення претензійно-позовної роботи ДКП «Луцьктепло» із боржниками.

Про це йшлося у середу, 7 липня, під час засідання виконкому Луцькради.

Директор державного комунального підприємства «Луцьктепло» Іван Скорупський зазначив, що для стягнення боргів надсилають спеціальні листи, доставляють претензії безпосередньо за місцем проживання, опубліковують повідомлення про вимогу погашення заборгованості через засоби масової інформації та офіційний сайт підприємства, застосовують реструктуризацію, ведуть роботу з мешканцями безпосередньо в дворах, розміщують перелік боржників на сайті підприємства, на під’їздах. У разі непогашення боргів готують матеріали до суду.

До того ж, із 1 липня спільно з муніципальним центром здійснюють автоматичний додзвін до боржників.

На сьогодні «Луцьктепло» уже має ухвали судів на стягнення 6 мільйонів гривень з боржників. Загалом борги населення складають 132 мільйони, юридичних осіб – 13 мільйонів. Іван Скорупський висловив сподівання, що ситуація покращиться після прийнятого рішення про автоматичне списання боргів із карток громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже правильне і мудре рішення з боку керівництва ДКП «Луцьктепло». Раніше треба було цим займатись. Хіба ви не знаєте наш народ. Все би на халяву: кричать що Росія-агресор, їх треба всіх разом з Путіним вбивати, а потім коли РФ газ перекрила, кажуть, чому Росія нам газ не бажає давати. У мене наприклад сусідка на площадці в під'їзді 7 років не платить за комунальні послуги, хоча живуть вони не гірше за мене, якщо не краще, бо мають ще дачу і автомобіль та обоє (чоловік+жінка) працюють. Коли це зустрічаю її та кажу ось ось піднімуть тарифи на газ і електроенергію, а вона мені відповідає, а мені по барабану, я цій "сволоті" не платила і платити не буду, що вони мені зроблять, я їх у свою квартиру не впущу. І таких українців у нас через сім'ю, які не платять. І дійсно, а що державні контролюючі служби можуть у такому випадку зробити??? Від'єднувати таких сімей боржників від газу, світла чи води, як комунальщики це будуть робити у багатоквартирному будинку та ще й де відсутнє ОСББ???
Відповісти