Як замовити електротехнічне обладнання*

Як замовити  електротехнічне обладнання*

Встановлення розеток та вимикачів: поради від майстра


Чим новим може здивувати такий, на перший погляд, не складний процес, як електромонтаж розеток і вимикачів? Досвідчені майстри підкажуть, що в будь-якій справі завжди знайдуться свої тонкощі — та й технології з конструктивними рішеннями не стоять на місці, виходячи з потреб покупців.

Замовити електротехнічне обладнання перевіреного бренду «Італ-Техно» ("Інформаційні технології України") — це тільки перший крок, важливо грамотно встановити електротехнічний виріб бренду "ITUA". І важливу роль тут відіграє характер стін Вашого будинку.

Монтаж електротехнічного обладнання в бетонні стіни


У більшість видів стін при прихованому монтажі за допомогою коронки по бетону робиться поглиблення під розмір пластмасової настановної коробки. Висота коронки відповідає глибині коробки. Для зручності розміщення проводки на дні коробки передбачені заглушки, які легко виламуються, дозволяючи підвести через отвори дроти та захисні трубки різного діаметру.

Для монтажу розеток в порожнисті стіни передбачені коробки, оснащені спеціальними гвинтами кріплення з лапками. За допомогою таких лапок можна легко зафіксувати пристрій на поверхні стіни товщиною в діапазоні 0,1 — 3,5 см і виконаної практично з будь-якого матеріалу. Отвори під коробки в порожнистих стінах також роблять за допомогою спеціальної насадки на дриль зі стандартним діаметром 6,8 см.

Коли перед Вами стоїть завдання монтажу розетки в кам'яну або бетонну стіну, важливо передбачити правильний спосіб підводки. Провід в таких стінах укладають або в проштроблені поглиблення за допомогою пластмасових гофротруб, або через канали в стінових панелях.

Щоб зафіксувати коробку, використовують будівельний гіпс або цементно-піщаний розчин, в окремих випадках для міцності — спеціальний клей. Майстри зі стажем застерігають від використання алебастру: висихаючи, він збільшується в об'ємі, що позначається на подальшій чистовій обробці.

Встановлення електротехнічного обладнання в дерев'яні стіни
Якщо стіни будинку дерев'яні, після підготовки отвору коробка кріпиться за допомогою саморізів. Для монтажу рекомендують використовувати розетки і вимикачі з механізмом, виготовленим з термостійкого пластика, який добре сприймає динамічне навантаження і не деформується з часом. Такі електротехнічні вироби широко представлені в асортименті відомих електротехнічних магазинів.
Удосконалення зовнішнього вигляду і функціональності розеток і вимикачів призвело до того, що все частіше випускаються пристрої з безгвинтовим підключенням контактів. І попри те, що гвинтовий спосіб історично вважається більш надійним, сміливо можна використовувати цілком надійний пружинний затиск, на монтаж якого витрачають набагато менше часу.

Зверніть увагу, важливо використовувати вироби надійних електротехнічних брендів. Не слід економити на безпеці та довговічності. Саме тому варто замовляти електротехнічне обладнання у надійних магазинах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.