Кращі меблеві тканини: все, що вам потрібно знати про властивості шенілу*

Кращі меблеві тканини: все, що вам потрібно знати про властивості шенілу*
Щільний однотонний або фактурний з малюнком - вибирайте будь-який шеніл для перетяжки меблів, і ваші улюблені дивани, крісла, стільці та інші м'які меблі помітно зміняться. Така оббивка виглядає стильно і, головне, чудово вписується в будь-які інтер'єри: класика, модерн, лофт, мінімалізм та інші напрямки. У цій статті ми розповімо, чим гарний шенилл, які особливості його експлуатації.

Шеніл для оббивки м'яких меблів: що це таке


Назва полотна походить від французького слова chenille - гусениця. Раніше ремісники використовували його через зовнішньої схожості ниток з личинкою. Оксамитові, кручені, вони щільно переплетені між собою. Оригінальна фактура - один з чинників, завдяки яким шеніл завоював величезну популярність.

У спеціалізованих магазинах меблевої тканини і фурнітури ви можете купити шеніл різного складу:

1. Бавовняний. Натуральна тканина добре пропускає повітря, не викликає алергічних реакцій, практично не накопичує статичну електрику. Таке меблеве покриття - оптимальний варіант для дитячої кімнати, спальні, вітальні і інших приміщень, в яких ви плануєте проводити багато часу.

2. Віскозний. Штучні нитки отримують промисловим способом з бамбука або сосни, а потім тчуть більш об'ємне полотно.

3. Синтетичний. В цьому випадку поліефіри і поліакріл - основа для виготовлення оббивного матеріалу, який відрізняється підвищеною зносостійкістю.

Оптимальне рішення для житлових приміщень - шеніл з сумішей сировини. Комбінація натуральних і синтетичних волокон дає оптимальні характеристики для експлуатації.

Така тканина має естетичну фактуру і характеризується підвищеною міцністю (350-400 г / м²), еластичністю, зносостійкістю. Оббивка з часом не розтягується і не вигорає, невибаглива в догляді, не вбирає сторонні аромати. Колірна палітра досить широка, відтінки варіюються від м'яких пастельних до глибоких, насичених, яскравих. При необхідності тканину можна фарбувати. Шеніл драпірують, прикрашають декоративними елементами, поєднують з іншими меблевими матеріалами. Дизайн меблів від цього тільки виграє.


З якою метою можна використовувати матеріал в інтер'єрі, як за ним доглядати


Дизайнери рекомендують застосовувати шенілове полотно не тільки традиційно - для оббивки меблів, але і декорувати ними цілі стіни або окремі їх ділянки (актуально для приміщень в східному стилі), шити штори і домашній текстиль. Подушки, покривала, пледи з такої матерії привертають увагу своїм стильним виглядом. Вони можуть бути як однотонні, так і з різними візерунками або геометричними принтами. Використовуйте різні комбінації, якщо хочете урізноманітнити інтер'єр.

Якщо ви вибрали саме цю тканину для оббивки м'яких меблів, врахуйте, що у шеніла є ряд особливостей. Зокрема, на матеріалі легко утворюються зачіпки, тому поводитися з ним треба дбайливо. Пам'ятайте, що оббивка нееластична, вона погано тягнеться.

Що стосується догляду, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

• регулярно змахувати пил з поверхні спеціальною міткою;

• періодично проводити суху чистку;

• уникати попадання вологи на матеріал;

• якщо на меблі поставили пляму, краще прибрати його відразу за допомогою м'якої губки і мильного розчину, акуратно просушити.

При дбайливій ​​експлуатації оббивка м'яких меблів з шенілу надовго збереже свою привабливість. При відносно невеликій вартості вона виглядає не менш естетично, ніж більш дорогі матеріали. Головне, щоб меблі гармонійно поєднувалася з іншими предметами інтер'єру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.