Керівник оркестру «Кантабіле» може стати почесним лучанином

Керівник оркестру «Кантабіле» може стати почесним лучанином
Звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» планують присвоїти художньому керівнику академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії, заслуженому діячу мистецтв України, народному артисту України Рівцю Товію Михайловичу.

Про це йдеться у відповідному проєкті рішення Луцькради.

Почесне звання Товію Рівцю хочуть присвоїти за високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва в Луцькій міській територіальній громаді.

Рівець Товій Михайлович народився 5 січня 1947 року у місті Ківерці. Його дідусь викладав в гімназії математику, був равином, духовним наставником громади, грав на кларнеті. Тітка співала, дядько грав на ударних, батько Михайло Ісакович – на скрипці та акордеоні, другий брат – теж на скрипці.

Товій Рівець керував народним оркестром народного ансамблю танцю «Волинянка». Художній керівник камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії. Викладач по класу скрипки та камерного ансамблю, Заслужений працівник культури України, Заслужений діяч мистецтв України. Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дайте ,будь ласка,чергову цяцьку.Система всі звання вже дала.Дуже хочеться,що Рівець вже накінець пішов відпочивати.Дифірамби великі на його адресу….але він зовсім не скрипаль,не віртуоз,рівень колективу з цого тікучкою кадрів та амбіціями керівника впав нижче плінтуса.Товій-просто шоу-мен.Колись,коли грав Стречін(це дійсно музикант!!!),,контабіле,,не було ,,Кончібіле,,!
Відповісти
Товій михайлович дуже любить нагороди, а хто їх не любить? Але музикант він посередній є набагато сильніші. Тай старенький вже. Але там у філармонії є ще старіший Максименко йому майже 90, таке враження, що філармонія будинок престарілих?! Та ще й порозганяли всіх талановитих артистів.
Відповісти
Певно, то все пишуть гадості про свого начальника музиканти з оркестру.
Відповісти