Кому спека дійсно в радість: мешканці Луцького зоопарку насолоджуються погодою. Відео

Кому спека дійсно в радість: мешканці Луцького зоопарку насолоджуються погодою. Відео
Температура за вікном сягнула 33 градусів вище нуля. Аби трохи охолодитися, люди обливаються водою і ховаються у затінок. Втім, якщо ми з вами від такої погоди втомилися, то жителі Луцького зоопарку нею насолоджуються. Про життя тварин у звіринці в таку спеку пише volyn.com.ua.

«У нас більшість тварин з Африканського континенту або зі східних районів, де дуже спекотно. Така аномальна для нас погода – радість для них, бо почуваються як вдома», – розповідає ветеринар Володимир Когут.

Відвідувачі просять допомогти комусь із звірів, але, насправді, причин для тривоги нема – це вони так «засмагають».

Директорка зоопарку Людмила Денисенко теж запевнила, що більшість звірів нині від спеки не страждає. Каже, тепер вони нарешті можуть перебувати у вольєрі цілодобово, бо при холоднішій температурі їх заганяли у спеціальні будиночки.

«Тварини стали спокійнішими. Довго ніжаться на сонечку, часто у дуже неприродних позах. Відвідувачі навіть, буває, просять допомогти комусь із звірів, мовляв: «Помирає!». Але, насправді, причин для тривоги нема – це вони так «засмагають». А для норок, куниць і фредок, яким все ж потрібна прохолода, ми встановили спеціальні басейни», – зазначила пані Людмила.

За її словами, від спеки найбільше страждають рослини. Тому, аби квіти не зів'яли, працівники зоопарку змушені пильніше за ними стежити.

«Зелень почувається гірше за тварин і людей. Доводиться постійно все поливати. Відвідувачі кажуть, що у зоопарку дуже кравиво, ми теж це помічаємо. Тому на роботу ходимо з радістю, кайфуємо!» – ділиться Тетяна Маїло, яка займається озелененням території.

Уродженка Донбасу Наталія Матюшенко, яку ми зустріли у зоопарку, дуже любить квіти. Втім, каже, ніяк не могла відійти від мавпочки, мовляв: «Так мило обіймала дерево і спала!». Жінка навіть пообіцяла привезти сюди дітей та онуків.

«Я тепер живу в Рівному. Дуже гарно тут! Є на що подивитися. Привезу наступного разу всю родину», – каже пані Наталія.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.