Український фільм – у десятці лідерів прокату

Український фільм – у десятці лідерів прокату
Український фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» за підсумками підрахунку касових зборів останнього уікенду увійшов у десятку лідерів українського прокату.

Про це на прес-показі фільму у місті Луцьку 14 лютого повідомив прес-аташе фільму Дмитро Іванов, посилаючись на інформацію компанії-дистрибутора B&H Film Distribution.

«За підсумками підрахунків бокс-офсу, тобто каси фільму, після останнього уїкенду вперше у новітній історії вітчизняного кінопрокату картина, повністю створена в Україні, увійшла до десятки лідерів прокату. У рейтингу за минулий уїкенд фільм зайняв 9 позицію», – сказав прес-аташе.

«Враховуючи, що в лідерах прокату у нас знаходяться голлівудські блокбастери, це достатньо висока позиція», – зауважив він.

Окрім того, за підрахунками дистрибутора, приблизна кількість глядачів, які подивитися цей фільм в Україні, – 26 тисяч. Приблизна сума касових зборів – близько 800 тисяч гривень.

Як зауважив на прес-конференції у Луцьку продюсер фільму Андрій Суярко, окупити фільм лише прокатом в українських кінотеатрах – важко.

«Можемо порахувати. Бюджет фільму складає 16 мільйонів гривень. Як відомо, половину грошей за показ в кінозалах отримують самі кінотеатри, якусь частину отримує дистриб’ютор – компанія, яка займається прокатом. І решта лише лишається виробнику. Тобто для того, щоб фільм окупився, треба 16 мільйонів помножити як мінімум в чотири рази. Або хоча б у два», – пояснив продюсер.

Суярко повідомив, що в Україні всього 330 діючих кінозалів. «А в Німеччині – в чотири рази більше залів. Достатньо порівняти», – сказав продюсер фільму.

«Саме тому цей фільм підтримує держава. Бо без участі держави розвитку українського кінематографу взагалі може не бути», – заявив він.

З 16 мільйонів гривень загального бюджету фільму 10 мільйонів – гроші державного бюджету, виділені Державною агенцією з питань кіно. Ще сім мільйонів – продюсерські кошти.

Як повідомив продюсер фільму Андрій Суярко, приблизно у квітні планується випуск фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» на DVD.

Довідка

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» – український фільм режисера Михайла Іллєнка. Вийшов у прокат 19 січня 2012 року. Знімався протягом 2008-2011 років. Наразі фільм демонструють близько 60 кінозалів майже в 10 містах України.

Фільм розповідає про долю звичайного полтавського селянина, який під час війни став льотчиком, а згодом через низку карколомних обставин потрапив до племені північноамериканських індіанців. В основу сюжетної лінії фільму покладено реальні факти з біографії Героя Радянського Союзу, льотчика авіації дальньої дії, гвардії старшого лейтенанта Івана Івановича Даценка, який народився неподалік Диканьки на Полтавщині.

Фільм повністю український – в ньому задіяні тільки українські актори, знімальна група сформована тільки з українських спеціалістів. Усі зйомки (окрім початкових кадрів, які зняли в горах Андах) проводилися в Україні. Також уся технічна робота над фільмом була зроблена в Україні, запевняють творці фільму.

У 2011 році фільм отримав Гран-прі ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю.

Головну роль у фільмі виконав актор Київського муніципального театру Дмитро Лінартович.

Прес-показ фільму у Луцьку пройшов у кінокомплексі «Адреналін»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український фільм – у десятці лідерів прокату
14 лютий, 2012, 19:57