У Луцьку гусінь знищує самшит. ВІДЕО

У Луцьку гусінь знищує самшит. ВІДЕО
На Волині шкідник самшитова вогнівка вражає кущі самшиту.

Шкідливу гусінь вперше виявили рік тому, — розповіла Суспільному спеціалістка Головного управління Держпродспоживслужби в області Іванна Панасюк.

Гусінь з’їдає листя, потім починає живитися корою гілок, що унеможливлює відновлення кущів.

У Луцьку гусінь вразила кущі самшиту на транспортній розв’язці проспекту Василя Мойсея, на вулиці Лесі Українки та на території ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Меморіал", – розповіла інженерка відділу благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Людмила Бас.

Саме у цьому департаменті відповідають за догляд кущів.

Як розповіла спеціалістка Держпродспоживслужби області Іванна Панасюк, щоб побороти цього шкідника, ранньою весною оглядають кущі та при найменшому ураженні проводять обробку з інтервалом у два тижні.

"Догляд включає лише стрижку кущів. Оброблення хімікатами не проводиться. На це мають бути рекомендації Держпродспоживслужби. Ми будемо звертатися до них, щоб вони нам надали рекомендації", – каже Людмила Бас.

Зі слів Людмили Бас, як швидко вдасться вжити необхідних заходів, щоб врятувати самшит – невідомо. Каже: нині є рішення комісії міськради про видалення 139 метрів кущів самшиту на території ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Меморіал".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.