Назвали найпопулярніші серед абітурієнтів факультети. ВІДЕО

Назвали найпопулярніші серед абітурієнтів факультети. ВІДЕО
Цього року в охочих вступити до вишу найбільшим попитом користуються факультети економіки підприємств, філологія, психологія та комп'ютерна інженерія.

Складно поступити, приміром, до Київського політеху, - йдеться в сюжеті ТСН.

Ті, хто не зміг потрапити за конкурсом, готові сплачувати за навчання гроші. Бо, кажуть, високе місце вишу в рейтингу гарантує потім добру роботу, тоді як диплом менш престижного закладу, хай навіть здобутий за бюджетним лімітом, майбутнього не забезпечить.

У Міносвіти підтверджують, що конкурс у популярні навчальні заклади щороку зростає. Десятка найбажаніших університетів та інститутів цьогоріч майже не змінилася. Чільні місця посідають Київський університет імені Шевченка, столична політехніка та Львівський університет імені Франка.



Вперше у список найжаданіших пробився на 11-те місце Чернівецький університет імені Федьковича.


"Зросла цього року кількість заяв на хімію, геологію, фізику", - констатував профільний міністр Дмитро Табачник. Є й справжні рекорди. Конкурс – 52 особи на одне місце державного навчання.

"Абсолютний рекордсмен – це економіка підприємства у Національному торговому університеті. 52 людини на 1 місце", - повідомив Табачник.

Водночас 5 вишів цього літа не отримали жодного студента.

Це здебільшого приватні або галузеві заклади. І, прогнозують експерти, що таких, де аудиторії залишаться порожніми, буде більше, адже заявки – це ще не документи на вступ.

"Всі заклади, де немає заявок на навчання, будуть вивчені і перевірені. І вирішено, чи залишити їм ліцензію", - пообіцяв заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.

Усі скарги на вступну кампанію у Міносвіти ще збирають. Остаточні дані обіцяють надати за тиждень, коли зарахують і студентів платного навчання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим хвалитися Табачнику?Пане міністр,ви краще роскажіть, скільки найрозумніших та найталановитіших випускників виїхало на навчання за кордон??????? Скільни грошей за навчання вивезено за кордон????
Відповісти
Дітей які не здали ЗНО кинуто на призволяще!

















За бюджетні гроші приймати на навчання за результатами ЗНО підтримую! А заборонити навчання у вітчизняних вузах нездавших ЗНО за власний кошт,це розумно,навіть злочинно!Стільки грошей вивозиться за кордон , тими хто не здав ЗНО!? Не влада а зграя дибільних злочинців!!!
Відповісти
Останні новини
Назвали найпопулярніші серед абітурієнтів факультети. ВІДЕО
20 серпень, 2013, 08:31