Нардеп Вітів: Горохівська районна влада потурає беззаконню

Нардеп Вітів: Горохівська районна влада потурає беззаконню
Горохівська районна влада потурає беззаконню, - заявив народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

«Владці на чолі з головою райдержадміністрації Жанною Савчук намагаються підмінити собою судову гілку влади, займаються підбурювання до невиконання законних судових рішень та втручаються у роботу трудового колективу газети «Горохівський вісник», - цитує нардепа партійна прес-служба.

Під час особистого прийому громадян у Горохівському районі Волинської області до народного депутата України звернулася громадянка Зінаїда Крощук. Заявниця розповіла, що була неправомірно звільнена з посади редактора Горохівської районної газети «Горохівський вісник».

Рішенням Іваничівського районного суду Волинської області від 08 лютого 2008 року її поновили на посаді редактора Горохівської районної газети «Горохівський вісник». Однак, протягом п’яти років через бездіяльність та незаконні дії Державної виконавчої служби Горохівського районного управління юстиції та редакції газети «Горохівський вісник» це рішення суду так і не виконане.

Анатолій Вітів спрямував депутатське звернення до генпрокурора України та Міністра юстиції з вимогою дати оцінку діям посадових осіб Державної виконавчої служби Горохівського районного управління юстиції і забезпечити виконання рішень судів за позовами Зінаїди Крощук про її поновлення на роботі.

13 серпня відділ державної виконавчої служби Горохівського районного управління юстиції зобов’язав нинішнього редактора газети виконати рішення суду та негайно поновити Зінаїду Крощук на посаді редактора.

Але 14 серпня голова Горохівської РДА Жанна Савчук у терміновому порядку організувала збори трудового колективу газети. Замість того, щоб виконувати законне рішення суду про поновлення на посаді через незаконне звільнення, чиновниця почала коментувати його та висловлювати своє невдоволення. Збори завершилися відмовою виконувати чинне рішення суду.

«Мене обурює те, що представники місцевої влади замість того, щоб бути законослухняними і демонструвати повагу до чинного законодавства, сприяють беззаконню та свавіллю. Є рішення суду про поновлення Зінаїди Крощук на посаді редактора. Є рішення суду про бездіяльність державного виконавця. Але влада Горохівського району плює на закон, на Конституцію. По суті, голова Горохівської РДА намагається підмінити собою і суд, і виконавчу службу. Така практика є неприпустима і свідчить про глибоку управлінську деградацію горе-чиновників. Порушені права людини мають бути відновлені», - заявив з цього приводу Анатолій Вітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жанна думає, що вона в районі - і перша, і друга, і третя, і четверта влади. Тобто, п'ята - мафія! В неї один Закон - це вона сама...
Відповісти
Непочатий край роботи... Сподіваюсь, найближчим часом дадуть добро на "завершення" роботи, тоді в судах буде безліч справ і щодо голови Горохівської РДА, і щодо нинішнього головного редактора. Також ненатішаться в судах при розгляді справ щодо діяльності місцевих освітян, медиків, а особливо соціальних працівників.
Окремо буде приділено увагу роботі пошти (ниточки тянуться до Луцька).
Судячи із зібраних матеріалів голові райради також буде важко сховатись за колективну безвідповідальність колегіального органу. Час лікує, але документи зберігаються...
Відповісти
Де гроші Жанно Євгенівно! Вчителям, які були на курсах у відрядженні ще з травня місяця 2013р. Хто відповість за це?
Відповісти
Хватить панувати і бути баринею в кріслі.це крісло скоро зламається і тоді тобі буде соромно дивитися людям у вічі.буди до тебе будуть і потім.геть самлправців. Слава УКРАІНІ.ГЕРОЯМ СЛАВА.
Відповісти
Останні новини
Нардеп Вітів: Горохівська районна влада потурає беззаконню
20 серпень, 2013, 10:23