Особливості замовлення гальмівних колодок*

Особливості замовлення гальмівних колодок*

Гальмівні колодки. Як правильно зробити вибір


Автолюбителі багато часу при виборі автомобіля приділяють міркуванням про дизайн, колір, потужності, економічність. А от обслуговування гальмівної системи, залишають на останок. Даремно: несподівана аварійна ситуація може виникнути в будь-який момент, а врятувати можуть тільки хороші гальма і шини. Гальмівні колодки — один з найважливіших елементів активної безпеки автомобіля, від яких залежить Ваше життя і безпеку оточуючих. Їх ви можете знайти на сайті https://mahina.in.ua/catalog/275/.

Які бувають гальма?


Оригінальні колодки й колодки преміумкласу — це найчастіше одне і те ж, часто виробляються на одних і тих же заводах. Найчастіше, зовнішній елемент колодки оброблений антишумом, вібро і термо матеріалом, які забезпечують захист від нагрівання елементів супорта і зменшують шум. Також в комплекті преміальних колодок можуть бути бонуси, які виробник вважав за потрібне додати: болти напрямних, пружинки колодок тощо.

Плюси:

• Комфорт — гальмівна система не скрипить. Ідеальне управління автомобілем, відсутність шуму, легко дозувати гальмування. Автомобіль зупиняється м'яко, без ривків. Найменше забруднюють гальмівний механізм і колісні диски.

• Відповідність стандартам: зупиняють автомобіль, як закладено стандартами автовиробника. Наприклад: BMW X5 повинен зупинитися зі швидкості 100 км за 39 метрів, тільки з цими колодками так і буде, за умови, що гальмівний механізм, підвіска, шини, в належному стані.

• Безпека, екологічність.

В кінцевому підсумку, покупка оригінальних колодок призводить до економії коштів і часу, адже гальмівні колодки менше зношують решту механізм гальм (диски, супорти коштують набагато дорожче гальмівних колодок).

Особливо важливо ставити колодки Преміумкласу на передню вісь, так, як основне навантаження при гальмуванні йде на весь передній гальмівний вузол 70-80%. Це особливо важливо при агресивному стилі водіння автомобіля, високій швидкості руху, професійної діяльності (таксі, вантажних перевезеннях, спортивних змаганнях).

Бюджетний клас: Valeo, Bosch, Remsa, Lpr, Trusting, Ferodo, Blue Print, це ідеальне співвідношення ціна — якість. Ці виробники теж є постачальниками світових брендів по випуску гальмівних колодок для автомобілів середнього і бюджетного класу.

Матеріал у них дещо простіше, істотно не впливає на головний показник — гальмування. Підходять будь-якому автомобілісту, при спокійному русі автомобіля, без максимальних швидкісних і вагових навантажень.

Плюси:

• Не суттєво відрізняються від Преміумкласу, але можливо, в залежності від бренду, в одних буде скрип при гальмуванні, в інших трохи сильніше знос диска або барабана.
• Екологічні.

Рекомендації


Перед заміною колодок, попросіть автомеханіка, щоб він перевірив справність гальмівного механізму. Це коштує недорого, але збереже гроші, витрачені на заміну колодок, інакше вони просто не будуть працювати.

Щоб гальмівні колодки виконували свою функцію, механізм супорта повинен бути справний, поршні, скоба супорта повинні ходити не заїдаючи. Пильовики, манжети повинні бути цілими та еластичними (в інших випадках — ці елементи повинні бути замінені), напрямні повинні бути без корозії й оброблені термостійкої гальмівним мастилом.

Посадкове місце колодок має бути очищено від забруднень, колодки після установки не повинні заїдати. Гальмівний диск і барабан повинні бути рівними без осьового биття (при гальмуванні б'є в кермо), на робочому «дзеркалі» гальмівного диска не повинно бути «раковин», тріщин, синяви або почервоніння, сильних поздовжніх смуг. У цих випадках диск повинен бути замінений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.