Українці будуватимуть з канадцями новий літак на базі Ан-74

Українці будуватимуть з канадцями новий літак на базі Ан-74
Представники ДП "Антонов" провели переговори з канадською стороною про створення нового літака в результаті глибокої модернізації літака Ан-74ТК-200.

Про це повідомляє Ліга, посилаючись на пресслужбу Антонова у Facebook.

У компанії заявили, що готуються до детального опрацювання проєкту літака. Це зроблять на основі технічних вимог до машини, які має підготувати канадська сторона. У компанії висловили інтерес щодо створення нових суден разом із канадськими підприємствами.

Реалізацію спільного проєкту почнуть після підписання міжурядової угоди між Кабінетом міністрів України й урядом провінції Квебек (Канада), додали в компанії.

У Антонові заявили, що пропозиція створити українсько-канадський проєкт надійшла від ДК "Укроборонпром" і Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Відповідний меморандум 1 червня 2021-го Укроборонпром підписав із канадською Canadian commercial corporation. Ця компанія пропонує канадським експортерам комерційний захист, спільну розробку проєктів з метою укладення міжнародних контрактів.

Ан-74 – легкий транспортний літак із реактивними двигунами, модифікація літака Ан-72. Дальність польоту – 4600 км, швидкість – 560 км/год. Перший політ здійснив у 1983 році. Вироблявся серійно з 1985-го до 2004 року включно. Масово вироблявся на потужностях ДП "Харківське державне авіаційно-виробниче підприємство". За цей період на ХДАВП було побудовано 62 Ан-74. Призначений для льодової розвідки та транспортних перевезень. Також може бути переобладнаний у вантажний і санітарний літак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А дозволу у вуйка Сема (Бідона) спитали?!!
Відповісти
А дозволу у вуйка Сема (Бідона) спитали?!!
Відповісти
Останні новини
Українці будуватимуть з канадцями новий літак на базі Ан-74
30 липень, 2021, 01:13