Чому лучани не можуть подати показники газових лічильників

Чому лучани не можуть подати показники газових лічильників
У Луцьку виникла проблема із подачею показників газових лічильників до АТ «Волиньгаз».

Про це йшлося 3 серпня під час розширеної наради Луцького міського голови.

Начальник Луцького відділення АТ «Волиньгаз» Дмитро Бонюк розповів, що лучани не можуть подати показники через збій у програмі «Особистий кабінет».

«Клієнти не можуть передати показники, тому ми працюємо у центрі обслуговування клієнтів з людьми фізично, приймаємо показники, видаємо рахунки на оплату. Крім того, контролери виїжджають за адресами та знімають показники і вносять їх», - розповів посадовець.

За його словами, проблема із тим, що подати показники телефоном, виникла через перезавантаження лінії кол-центру.

«Ви приватна структура з такими колосальними доходами. Люди платять за розподіл газу. Ви – приватна компанія. Невже така проблема зробити ще одну лінію, посадити ще три людини на кол-центр, щоб люди не скаржилися на гарячу лінію міської ради «15-80», - звернувся до Дмитра Бонюка Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Ми працюємо над цим і вирішимо це питання», - пообіцяв Бонюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай не бреше. Показники вони свідомо не приймають ні через кабінет ні через вайбер бот. От тільки не розумію для чого вони це роблять.
Відповісти
А СМС з показниками на 7104 приймають на обробку,але показники не вносять,а після 6 числа ставлять свої по свому розрахунку,що значно вищі за фактичне споживання.Мені кажеться,що це такі хитрощі,що б люди платили не по факту,а як заманеться*Волиньгазу*.Треба цю компанію націоналізувати,як шахрайську.
Відповісти
Я все подав через Вайбер без проблем.
А ПоліШук знову носа пхає куди не треба.
Відповісти
Ситуація з неможливістю нормальної передачі показників газу створена штучно. Потрібно це для того, щоб спонукати людей переходити на тариф 'рівномірний платіж', коли ви платите щомісяця однакову суму за газ, розраховану в залежності від вашого минулорічного споживання, відповідно показник в такому тарифі звіряється лише один раз через рік, якщо спожили більше газу, ніж торік, то доплачуєте різницю. Фактично за цим тарифом ви влітку платите за газ, який споживатиме зимою. Газовим компаніям це потрібно для того, щоб ви поповнили їм касу вільних обігових коштів, яка влітку в них значно менша, ніж в опалювані місяці. Тому і пропонують людям цей 'вигідний' тариф, однією з переваг якого працівники Волиньгазу якраз і вказують відсутність потреби у щомісячній подачі показників. До речі, лінія в них 'перевантажена' з березня місяця, майже півроку не можуть програму та телефонну лінію налаштувати, дуже схоже на правду. Прогнозую відновлення роботи програми після того, як тариф 'рівномірний платіж' перестане бути актуальним.
Відповісти
На запит в особовому кабінеті (зворотній зв'язок) відповіли:
"Добрий день, шановний клієнт!

Приносимо вибачення за очікування відповіді.
Для врегулювання питань щодо показань лічильника АТ «Волиньгаз» проводить інвентаризацію, в ході якої буде здійснюватися фотофіксація поточних показань.
За її результатами показання лічильників будуть відповідати фактичним.
Разом з тим, із загостренням ситуації з поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по всій Україні процес інвентаризації може розтягнутися у часі.
Перепрошуємо за завдані незручності і закликаємо вас вчасно передати показання лічильників в період до 5 числа наступного місяця.
За спожитий газ можна сплатити за нарахуваннями, що вказані у рахунку Вашого Постачальника, або розрахувати самостійно.

З повагою
Клієнтський простір 104.ЮА"
Отож, Волиньгаз бреше - немає збою програми, а є якісь підкилимні ігрища...
Відповісти
Вже пару років подаю через 104.уа, і все стабільно там працює
Відповісти
Якщо декілька років тому і це було на протязі двох десятиліть, оплата комунальних послуг для лучан була без проблем - заходиш в банк, вносиш показники і проводиш оплату. То тепер придбали за кошти користувачів нові програми, насадили працівників, понароблювали декілька дочірних підприємств.І знов ПРОБЛЕМА !
Відповісти