«Митна» війна з Росією завершилася, – Міндоходів

«Митна» війна з Росією завершилася, – Міндоходів
У Міністерстві доходів і зборів заявляють, що Росія більше не буде проводити масштабну ревізію товарів з України.

Вироблене в Україні вже перетинає кордон у штатному режимі, - йдеться у сюжеті ТСН.

Тим не менш цукерки "нон-грата" все ще не пускають у Росію. На фабриці "Рошен" у Києві чекають ревізорів із Москви та запевняють, що мають офіційні підтвердження Укрметстандарту, Академії наук, Санепідемстанції та Інституту токсикології: якість цукерок відповідає як українським, так і європейським нормам.

Однак, як заявив, голова Росспоживстандарту Геннадій Онищенко, вся продукція "Рошен" буде перевірятися визначеними лабораторіями в Україні. Зазначимо, що самі росіяни претензії до українських цукерок звели до некоректно відображених на упаковках маркуваннях.



Атака на українські солодощі була першим залпом у тому, що медіа охрестили "торговельною війною".

Щоправда, у Росії та Україні заявляють: немає ніякої війни. Нагадаємо, від минулого тижня весь український експорт - від харчів до металопрокату - застряг на кордоні, бо росіяни визнали його "ризикованим". Відповідно, перевіряли особливо ретельно.

Така ситуація стала предметом особливої уваги західної преси. А надто після того, як радник російського президента заявив, що у разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, митні правила для українців росіяни можуть зробити суворішими.

"Виглядає так, ніби цей інцидент із Росією - частина її стратегії натиснути на Україну, щоб не допустити підписання Україною угоди з Європейським союзом", - зауважив кореспондент телеканалу Франція 24 Гуллівер Крегг.

У прем'єра Миколи Азарова з інтерпретаціями медіа не згодні. Проблеми на митниці для українських товарів офіційно назвали "тимчасовими ускладненнями", які, мовляв, вже вирішені.

Але чи означає "амністія" українських товарів вирішення всіх ускладнень - підприємці не впевнені. У Світову організацію торгівлі Україна не скаржилась. Хоча такі варіанти українські переговорники розглядали.

Немає відповіді й на запитання, коли амністують українські цукерки. В "Рошені" кажуть, якщо цього не станеться до кінця року, то збитків зазнають не лише виробники. Недоплачені податки означатимуть, що бюджети недорахуються мільярда гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не сприймайте бажане за дійсне." Війна "буде продовжуватись.
Відповісти
Останні новини
«Митна» війна з Росією завершилася, – Міндоходів
21 серпень, 2013, 07:00