Як правильно купити газову плиту*

Як правильно купити газову плиту*

Переваги та недоліки сучасних газових плит


Попри те, що останнім часом в нових будинках все частіше встановлюються електричні плити, багато домогосподарок все ж обирають надійні та перевірені газові плити. Це не дивно, адже у газових плит стільки переваг перед електричними, які можливо прочитати на сайті https://y.ua/plity-gazovye.

Переваги газових плит


В першу чергу, це невисока ціна і доступність. Газові плити коштують на порядок дешевше електричних, а також вони економлять на електриці. Виходить набагато вигідніше використовувати газову плиту, ніж електричну.

Не можна заперечувати той факт, що газова плита дуже проста у використанні й вимагає тільки мінімальний догляд. Також страви, приготовані на газовій плиті, виходять набагато смачніше і насиченішим, ніж приготовані на електричних плитах. Ще одним плюсом є можливість миттєво змінювати температурний режим, чого немає в електричних плитах.

Недоліки газових плит


Звичайно й у газових, і в електричних плит є свої недоліки. Газові плити не так безпечні, через те, що якщо відбудеться витік газу, може статися пожежа. Ще один мінус в тому, що газова плита не мобільна, як електрична. Вона підключена до газової труби, тому переміщати її за бажанням в інше місце скрутно. Ремонтувати та самостійно обслуговувати газові плити неможливо, при несправності буде потрібна допомога фахівця.

Технічна характеристика газових плит і їх дизайн


Газові плити зазвичай виробляють з нержавіючої та жароміцної сталі. Виробники завжди намагаються зробити панелі приладів максимально практичними і зручними у використанні. Їх виготовляють з різних матеріалів, тому необхідно знати переваги та недоліки кожної, щоб правильно вибрати відповідну газову плиту.

Найпоширеніші - з емальованою поверхнею, зазвичай білого кольору. Їх плюс в тому, що вони доступні за ціною всім. А мінус тільки один: емальовану поверхню складно очистити від слідів приготування їжі й іноді під час чищення поверхні на ній можуть з'явитися подряпини.

Дорожчі - це поліровані або матові поверхні. Їх перевага в стильному дизайні, відмінно впишуться в інтер'єр кухні класу люкс. Поверхня легко відмивається від жиру, необхідно чистити таку плиту спеціальними мийними засобами саме для полірованих поверхонь. Невеликий недолік - залишаються сліди від пальців рук, коли до неї доторкаєшся. Необхідно сильно постаратися, щоб плита постійно блищала.

Популярність набирають і так звані склокерамічні поверхні. Їх переваги очевидні: вони стильно виглядають. При правильному догляді вона може служити вам все життя, адже матеріал міцний і стійкий до будь-яких температурних навантажень. Недоліків у такої панелі практично немає, за винятком ціни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.