Опорні та підвісні мостові крани: особливості та відмінності*

Опорні та підвісні мостові крани: особливості та відмінності*
Мостові крани на сьогодні є найпоширенішим видом вантажопідйомної кранової техніки. Головним конструктивним елементом будь-якого мостового крана є міст, що складається з однієї або двох прогонових балок. До мосту кріпиться вантажопідйомний пристрій – у більшості випадків це електричний або ручний таль. Залежно від розташування прогонних балок відносно підкранових шляхів розрізняють підвісні крани і опорні.

Головна перевага підвісних кранів полягає в тому, що площина мостової балки розташована нижче кранових шляхів, тому вони можуть без проблем експлуатуватися у невеликих цехах і складах, більш раціонально використовуючи площу приміщення, а також їх можна застосовувати у двох – і трьохпрогінному варіантах.



Перевага опорних кранів – у більш стійкій і надійній конструкції, що дозволяє забезпечити більшу довговічність і вантажопідйомність за рахунок конструктивних особливостей – розміщення мостової балки над площиною підкранових шляхів. Крім того, опорні крани можуть використовуватися у двохбалочному варіанті, що забезпечує більшу стійкість вантажопідйомного пристрою у цілому.

Ще раз підкреслимо: мостовий кран підвісний (https://kzpto.com.ua/podvesnye-krany/) і опорний відмінності мають перш за все в конструкції – у площині мостової балки, розташованої над підкрановими шляхами (у опорного крана) або під ними (у підвісного крана). Підвісний кран підвішується до кранових колій, що забезпечує більшу доступність простору приміщення для вантажопідйомного пристрою і можливість консольно нарощувати довжину прогінної балки, розширюючи доступний для крана простір.

А опорний кран встановлюється поверх кранових шляхів, він спирається на них, що дозволяє використовувати більш прості механізми, забезпечувати більшу стійкість і вантажопідйомність крана при менших витратах, більш просте обслуговування, мати менший знос механізмів при приблизно однакових навантаженнях, і, отже, більший період роботи до ремонту.

Перевага опорних кранів визначає свою сферу їх застосування, точно так само як перевага підвісних кранів дозволяє в інших умовах віддати перевагу саме їм. Уся справа в пріоритетах. Для невеликого приміщення при роботі з порівняно нетяжкими вантажами (до 5 тонн) більш зручним і ефективним варіантом у більшості випадків  виявляється саме підвісний кран. Для великих цехів і складів із масивними вантажами частіше застосовують опорні крани, що дозволяють забезпечити більш високу ступінь стійкості і надійності.

Київський завод підйомно-транспортного обладнання випускає як підвісні, так і опорні мостові крани в різних варіантах виконання, різних розмірів і вантажопідйомності, у будь-якій бажаній для замовників комплектації. Фахівці заводу також надають допомогу в доставці, монтажі та технічному обслуговуванні кранової техніки.

Більш детальна інформація про сучасні мостові крани - на офіційному сайті КЗПТО - www.kzpto.com.ua


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Опорні та підвісні мостові крани: особливості та відмінності*
02 серпень, 2021, 08:17