У МОН анонсували підвищення зарплат учителям до кінця року

У МОН анонсували підвищення зарплат учителям до кінця року
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що в Україні до кінця 2021 року зарплати вчителів зростуть на 9%. Також він додав, що заробітна плата освітян вже майже в 2,4 раза вища, ніж рівень мінімальної зарплати в країні.

Про це пише "Обозреватель".

"У нас наразі тільки середня зарплата педагогів уже майже в 2,4 раза більше, ніж рівень мінімальної зарплати. Середня зарплата у освіти може зрівнятися з середньою зарплатою в економіці", – сказав глава міністерства.

Крім того, він додав, що в концепцію зростання зарплат закладена можливість самого вчителя заробити собі додатково 20% до окладу. Це можливо за рахунок процедури сертифікації в початковій школі.

Раніше повідомлялося, що середня заробітна плата в Україні в червні зросла на 6% і досягла 14 313 грн ($530). Цей показник є найвищим за всю історію. При цьому саме по собі зростання зарплат ще не свідчить про поліпшення добробуту українців. В цьому випадку потрібно звертати увагу і на ціни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вимоги які? Чи так більшують і все?!
Відповісти
Каждый год в августе учителям объявляют о повышении зарплат, но уже в сентябре забывают о этом обещании
Відповісти
А вихователі , знову безпідвищення.
Відповісти
В червні вчителі отримали оздоровчі та відпускні, от і вийшло більше 14000. Так що не потрібно брехати, що зарплати ох#єнні. Пізд#ки
Відповісти
Працювала перший рік в гамназії (бо в звичайній школі було б ще менша зп) з дипломом бакалавра - повний робочий тиждень. Зп 4000 грн в місяць. З січня підняли до 4 800 (!) Я прям помітно відчула, як "почала жити краще". А от відпускні, дійсно, на ДВА місяці отримала 15 000. Я дуже рада, що журналісти пишуть про неймовірне підвищення вчительських зарплат і звичайні люди це читають ще й думають, що нам так класно живеться. Це ще добре, що класного керівництва в мене не було - я б з претензіями батьків (при отриманні таких копійок) би здуріла
Відповісти
Підвищують зарплати! А чому вони мовчать про те, що відмінили? Про те, що медогляд за власний рахунок проходити? Як відпускні нараховуються? Так "підняли" у цьому році, що відпускні отримали на тому ж рівні, що й в минулому, а хтось і ще менше.
Відповісти
В нього з математикою ....не все гаразд.
Відповісти
Працюю вчителем. Таких грошей за місяць не отримую!!! Щоб отримати надбавку за сертифікацію треба цілий рік проходити етапи та чекати результатів.
Відповісти
Собі хай би так підвищували, бо вже не знають де відпочивати і витрачати"кровно зароблені гроші". Скоро на вчителя вчитись ніхто не піде, бо на такі зарплати сім'ю не прогодуєш. Жаль, що журналісти цього не можуть донести їм.
Відповісти
Це мінімалка в грудні підвищиться. Тому в бюджетників теж зросте. А не окремо вчителям підвищать.
Відповісти
Зелене сцикло перед виборами обіцяло вчителям 4тисячі євро зарплату .Набрехало!!
Відповісти
Зарплата- 5000,а не ті космічні цифри,які вони подають. Скільки можна говорити неправду!!!
Відповісти
Одним словом жовта преса, зарплата в державному ЗОШ в залежності від міста не Києва 4000-5000 і в останні роки в серпні конкурси пусті бо молоді викладачі йдуть в інші сфери. Поки не введуть кримінальні покарання за такі статті так і будемо читати таке.
Відповісти