Весь берег був у смітті: у Стиру біля Луцька знайшли мішки з дротами. ВІДЕО

Весь берег був у смітті: у Стиру біля Луцька знайшли мішки з дротами. ВІДЕО
Мішки з пластиковою і гумовою ізоляцією від металевих кабелів різного діаметру виявив у прибережній зоні річки Стир лучанин Павло Романюк. Чоловік дістав сміття з води та написав заяву в обласне управління Держекоінспекції.

Про це повідомляє "Суспільне Волині".

Такі мішки у прибережній зоні поблизу села Рованці Боратинської тергромади, каже чоловік, знаходив уже декілька разів. 4 серпня під час прогулянки із собаками побачив засмічений берег та воду.

"Весь берег був у цій ізоляції і ще у воді мішки лежали слоями, один на одному", – розповідає Павло Романюк. Додає: на кожній проводці було іноземне маркування, міді в середині не було.

Поблизу немає будинків. Зі слів чоловіка, впродовж останніх п'яти років періодично знаходить і прибирає сміття на березі. Після того, як Павло витягнув з води мішки, на дні річки ще лишилося багато сміття.

"Видно, що великі масштаби. Наводить на думку, що це з якогось підприємства", – каже лучанин.

В Держекоінспекції, куди із заявою звернувся Павло Романюк, Суспільному повідомили, що у селі проведуть перевірку.

"Будемо вже бачити на місці, шукати винних. Якщо не вдасться, передамо матеріали в правоохоронні органи", – розповів заступник начальника Волинської обласної Держекоінспекції Сергій Дудка. Додає, за засмічення прибережної зони і нанесення шкоди навколишньому середовищу законодавством передбачений штраф.

Нині заява Павла Романюка на розгляді в екологів, коли відбудеться перевірка, поки невідомо. Як розповів заступник Боратинської сільської ради Віктор Бехнюк, у громаді – 24 села, хто викидає ізоляцію у річку, в сільраді теж не знають.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то всьо з "кромберг енд шуберт"!
Відповісти