«У Табачника наша область світиться червоним», – губернатор Волині

«У Табачника наша область світиться червоним», – губернатор Волині
Влада Волині закриватиме малокомплектні школи, якщо на те буде згода батьків учнів, а школярам та педагогам організують доїзд в інші заклади.

Про це голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук розповів під час засідання колегії обласного управління освіти і науки в середу, 21 серпня.

Він пояснив, що область - «пасе задніх» у впровадженні програми Міністерства освіти із «оптимізації» навчальних закладів, тобто у процесі закриття невеликих шкіл та об’єднанні їх у більші. За його словами, наша область «у Табачника (керівник Міносвіти Дмитро Табачник, - ред.) світиться червоним».

Він звернувся до начальника управління освіти і науки Олександра Хомича із дорученням передати міністру, що без згоди батьків школи закривати не дадуть.

«Передай Табачнику від мене таке: ми будемо робити операції з цими школами, лише коли в кожному закладі виконаємо дві умови», - заявив Клімчук.

За його словами, перша умова полягає в тому, щоб організувати комфортний доїзд педагогів і школярів у більші навчальні заклади.

Друга умова – переконати батьків у тому, що закривати школу треба.

«Без згоди батьків нічого робити не будем», - заявив Клімчук.

За словами губернатора, у наші області є школи, де «навчання обходиться дорожче, ніж у Гарварді». Попри це він стверджує, що їх не можна закрити без згоди громади.

«Переконувати – це важка робота, але треба терпіти, бо це наші люди», - додав він.

Довідка

За словами начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Олександра Хомича, у області із 772 шкіл малокомплектні становлять близько 20%. Вартість їхнього утримання у 1,5-2,5 рази більша від утримання звичайних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такою політикою скоро треба буде закривати не лише школи а й країну УКРАЇНА!!!!!!!!!!Козли!!!!!!!!!!!
Відповісти
«Без згоди батьків нічого робити не будем», - заявив Клімчук - явно БРЕШЕ!!!
садочки вже позакривали, дійшла черга і до шкіл
голубі покращувальникі
Відповісти
так вірно закрити школи, тупою нацією легше керувати!! на утримання народних депутатів і міліції, прокуратури зменшити видатки!!!
Відповісти
А я за закриття шкіл, в яких зведені 2-3 класи по 2-3 школярі в школі. В одній з дев'ятирічних шкіл в одному з поліських районів 31 учень, це по 3,5 учні на клас. Чому вони научаться? Куди потім поступлять? Хіба до Божидарника за сало?
Відповісти
сиділи б ви на свому поліссі і не рипались, вже весь Луцьк ЗАСРАЛИ
Відповісти
Я бачу, що ви отримали вищу освіту, коли оперуєте такими фактами. Але не до лиця Вам ображати Божидарника і весь колектив ВНТУ. Не судіть і не будете судимими.
Відповісти
таких мусарів краще розігнати-порядку буде більше
Відповісти
Останні новини
«У Табачника наша область світиться червоним», – губернатор Волині
21 серпень, 2013, 14:31