Заміська нерухомість Вишгородського району: динаміка ринку у 2021 році*

Заміська нерухомість Вишгородського району: динаміка ринку у 2021 році*
З 2020 року на ринку нерухомості почалися серйозні зміни. Банки перестали видавати кредити на житло. Сьогодні лише одиниці пропонують кредитні лінії, і ті з обмеженнями. В цьому році ще й злетіли ціни на будматеріали. Пандемія вплинула і на світові тренди — перевага віддається будівництву і покупці житлових будинків. А що в Україні? Здавалося б, час для ринку заміської нерухомості не найвдаліший, але експерти так не вважають. Чому і як всупереч жорстким умовам на ринку вишгородці купують заміську нерухомість, як змінився попит і ціни, які об'єкти користуються популярністю — читайте далі на https://happyhouse.ua/uk.

Динаміка ринку


Ринок заміської нерухомості розвивається пропорційно розвитку всього ринку нерухомості в Україні. Якщо у 2020 році спостерігався спад, то у 2021 ринок заміської нерухомості пожвавився. Ціни на об'єкти формуються на колишньому рівні, але при цьому слід зазначити попит на дорожчі об'єкти. Це обумовлено попитом на об'єкти з більш розвиненою інфраструктурою і зміщенням вибору в сторону об'єктів з можливістю постійного проживання.

За останні пару років на ринку помітні зміни в бік вибору житла, придатного для постійного проживання. Зараз спостерігається збереження попиту на будинки даного типу, хоча в попередні періоди літо завжди було сезоном підвищеного попиту на дачі. Більшою мірою на дану ситуацію вплинула епідеміологічна ситуація, а також складності з виїздом на відпочинок в інші країни.

За останні 3 місяці 40% придбаних об'єктів — це будинки вартістю, еквівалентною вартості дво- і трикімнатних квартир у Вишгороді, на другому місці за попитом — ділянки (27%). Найчастіше власники реалізовують так звані «складні» об'єкти з незавершеним будівництвом на різних стадіях готовності та оформлення документів. 24% покупців купують дачі. При цьому вартість придбаних об'єктів значно вище, ніж у 2020 році. Це пов'язано з тим, що покупці готові розглядати дачі в тому числі й для постійного проживання. На поточний момент все більше садових будиночків обладнуються цілорічним водопроводом і газовим опаленням. Решта покупці купували більш ексклюзивні і дорогі об'єкти — котеджі.

Вплив пандемії на ринок нерухомості у Вишгороді та Вишгородському районі


Через пандемію ринок заміської нерухомості однозначно активізувався. Деякі переглядають звички й віддають перевагу купівлі будинку.

Цієї весни й влітку дійсно відбувалося безліч угод. На першому місці — ділянки, на другому — будинки під знесення. Їх купують, через те, що немає жорстких термінів будівництва. Незалежно від сезону і ситуації на ринку завжди мають попит житлові будинки в селах для постійного місця проживання, в яких можна прописатися. Незавершені законсервовані капітальні будови у вигляді «коробок» продаються, але меншою мірою — об'єкт в такому випадку коштує дорожче. Тут два варіанти — погоджуватися з наявним варіантом і добудувати або зносити «коробку» і будувати новий будинок. А НЗКС з фундаментом вибирають набагато частіше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.