Як обрати кухонну витяжку: все, що потрібно знати*

Як обрати кухонну витяжку: все, що потрібно знати*
Витяжна установка очищає повітря, робить його свіжим, позбавляє від постійної прибирання на кухні. Різноманітність моделей, технічні параметри часто ставлять покупців в глухий кут. Але як правильно зробити вибір із сотні запропонованих варіантів? Читайте поради та обирайте кращу витяжку з компанією Nortberg.

Конструкція витяжки


Зустрічаються різні види конструкцій кухонних витяжок: від камінних, похилих до вбудованих. Кожен вид конструкції має свої переваги та особливості:

• Похилі. Робоча поверхня похила. Техніка виготовлена ​​в стильному ультрасучасному дизайні. Вона гармонійно впишеться в інтер'єр в стилі хайтек, модерн, мінімалізм. Устаткування відрізняється широким вибором габаритів, високою продуктивністю, яка досягається шляхом швидкого пересування повітряного потоку. Електрообладнання оснащують потужними малошумними двигунами. Завдяки похилій конструкції така техніка займає менше місця і підходить для монтажу над компактними варильними панелями. Устаткування легко встановлюється й економно витрачає електроенергію.

• Купольні. Конструкція обладнання має вигляд купола. Техніка відрізняється класичним дизайном. Такі витяжки також називають камінними. У куполоподібний корпус подається відпрацьоване повітря, який відводиться в вентиляційну систему. Монтаж здійснюється до стіни. В асортименті можна знайти купольні витяжки острівного типу, які кріпляться до стелі. Агрегати працюють в режимі рециркуляції, відведення повітряного потоку. Недолік такої техніки — великі габарити.

• Вбудовувані. Устаткування оптимально підходить для власників невеликих за площею кухонь або вбудовуваних варильних панелей, плит. Працюють в режимі відведення, рециркуляції повітря. Вони відрізняються ефективністю роботи, високим рівнем продуктивності, компактними габаритами, привабливою вартістю. Така техніка буде непомітна на кухні. Видимої залишиться тільки зовнішня панель електроприладу з підсвічуванням, системою управління.

• Плоскі. Перевага — швидкий монтаж. Техніка не вимагає під'єднання до вентиляційної системи. Плоскі витяжки функціонують в режимі циркуляції, що дозволяє очистити приміщення від продуктів горіння, парів. Устаткування монтують на стіну над плитою. Агрегати оснащують металевими багаторазовими фільтрами (проти жиру), які легко очищаються. Система займає мало місця, зручна і проста в експлуатації, придбати її можна за невисокою ціною.

• Острівні. Техніка кріпиться до стелі, встановлюється в будь-якому зручному місці над поверхнею. Устаткування має вертикально орієнтовану конструкцію з вертикальним вивідним каналом.Агрегати відрізняються ультрасучасним стилем. Вони впишуться в сучасні просторі кухні. Острівні витяжні установки працюють в режимі рециркуляції, оснащуються вугільними фільтрами для усунення неприємних запахів. Виробник також випускає обладнання з витяжним типом "парасоля", що дозволяє опустити витяжку нижче для більш інтенсивного поглинання продуктів згоряння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.