Лікування алкоголізму в Кропивницькому*

Лікування алкоголізму в Кропивницькому*
Хронічне захворювання, яким є алкогольна залежність, характеризується патологічною тягою людини до спиртного. Його вплив багаторівневий і взаємозалежний, адже уражається велика частина органів і систем життєдіяльності людини. За даними ВООЗ алкоголь займає третє місце за поширеністю серед причин виникнення захворювань.

Хронічне вживання алкоголю запускає два пов'язаних між собою процесу: виникнення алкогольної залежності й формування толерантного ставлення до вживання спиртного. В результаті для отримання звичного ефекту хворому потрібно підвищувати дозу, адже внутрішні органи людини адаптуються до присутності алкоголю в крові. Спеціалісти підготували інформацію, як проходить лікування алкоголізму в Кропивницькому.

На перших порах приймання алкоголю людина помічає тільки позитивний ефект від нього: поліпшується настрій, з'являється легкість і відчуття ейфорії. Багато хто навіть переконаний, що шкода від випивки буває тільки при тривалому прийнятті великих доз. Однак перші ознаки негативного впливу проявляються вже після першої чарки. Змінюється сприйняття реальності, знижується концентрація уваги. Психіка людини вже знаходиться під ударом.

Чи можливо повне відновлення?


Алкоголіка з багаторічним стажем видно відразу. Він фізично слабкий, погано інтегрований в суспільство, образ його життя безсистемний і навіть безглуздий. Його особистість зруйнована практично вщент. Він уже не здатний впоратися зі своїм захворюванням поодинці.

Єдиний шанс для порятунку — негайне звернення до профільних фахівців. Комплексний підхід, сучасні лікувальні засоби, щоденна увага медиків і щіпка везіння — такий рецепт його одужання.
Відновлення психіки після тривалого вживання алкоголю складається з декількох етапів:

• Негайний вихід із запою, найчастіше жорсткий і примусовий.
• Детоксикація всього організму із застосуванням сильнодіючих фармакологічних засобів.
• Підбір індивідуальної терапії з урахуванням особливостей хворого і його стану.
• Копітка робота з психологом для відновлення зруйнованого токсинами світосприйняття.

Ключ до успішного лікування — беззаперечний і повна відмова від алкоголю. Якщо зберігається хвороблива тяга до нього, то показана так зване кодування. Після проходження комплексного курсу реабілітації до пацієнта поступово повертаються всі його соціальні навички. У цій справі неоціненна допомога близьких людей. Часто саме вони — джерело тих сил, що допомагають хворому знайти свій шлях до життя без алкогольної отрути.

Чи можливо повне відновлення? Так, але для цього прямо зараз потрібно почати робити кроки в правильному напрямку. Не варто забувати, що навіть після успішного закінчення курсу реабілітації, людина до кінця свого життя залишається в групі ризику. Нова незначна порція алкоголю може послужити каталізатором для нового витка захворювання, найчастіше ускладненого. Наслідки для здоров'я будуть жахливими.

Краща профілактика і найдієвіше лікування будь-яких хвороб, пов'язаних зі спиртним, — повна усвідомлена відмова від його вживання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.