Особливості газових двигунів*

Особливості газових двигунів*
Газовий двигун — це силовий агрегат внутрішнього згорання, що використовує газ. Може застосовуватись не тільки пропан, але й інші варіації газоподібного палива. Ступінь стиснення газу більше, ніж у бензину або дизельного палива, тому відбувається більш повне і «правильне» вигоряння газоповітряної суміші.
Як і будь-який інший двигун, він потребує обслуговування, подивитися детально, як це здійснюється, ви зможете на сайті KTS Engineering.

Історія газових двигунів


Найперші двигуни внутрішнього згоряння були газовими. Бельгієць Жан Етьєн Ленуар і німець Ніколаус Отто, кожен окремо працюючи в XIX столітті над цією революційною для людства темою, не мали ніякого іншого палива, крім газу. Згодом для забезпечення процесу випаровування рідкого палива (бензину або солярки), фактично — для переведення його в газоподібний стан, придумали карбюратор.
Здавалося б, усе налагодилося, але дефіцит автомобільного палива, зростання цін на нафту не раз у ХХ столітті змушували шукати альтернативу бензину. І застосовували все, що горить: від спирту до деревної тріски. Тому не дивно, що в лінійці продукції будь-якого моторобудівного підприємства обов’язково були або є газові двигуни, створені зазвичай на основі бензинових моторів або конвертовані з дизелів.

Особливості роботи двигунів


Ступінь зносу внутрішніх поверхонь, що труться у двигуні на порядок нижче, ніж у бензинових аналогів. Крім цього, газовий двигун — це суттєва економія. Собівартість бензину або дизельного палива вище, оскільки метод видобутку більш складний, ніж для природного й попутного газу.

Варто відзначити й ще одну безсумнівну перевагу газових силових агрегатів — це бездимність вихлопу. Таким чином, двигуни на газовій тязі використовуються на навантажувачах в об’ємних складах, а також на заглибних механізмах у підземних парковках і бункерах.

Газові силові установки рідко випускаються серійно, як правило, це переобладнані бензинові або дизельні двигуни. Крім цього, в агрегатів є один істотний недолік. Взимку або у разі зниження температури падає тиск у балоні й неможливо завести апарат. Для розв'язання цієї проблеми на авто встановлюють гібридну систему: газ / бензин.

Оскільки знос деталей у газовому двигуні відбувається менш активно, то виникає логічне запитання — чи потрібно використовувати присадки в масло для даного типу силових установок або можна проводити тільки плановий капітальний ремонт кожні 150 або 200 тисяч пройдених кілометрів?

Присадки в газовий двигун — чи потрібні взагалі?


Переклад автомобіля на газову тягу тягне ряд позитивних переваг, тому попит на переобладнання з кожним роком тільки зростає. До бонусів можна віднести: велику екологічність ТЗ, майже двократне зменшення експлуатаційних витрат, збільшений інтервал для зміни масла.

Крім цього, масло менш забруднюється частинками сажі, оскільки співвідношення вуглець/водень нижче, ніж у бензині або дизелі. Після згоряння виділяється більше води й менше вуглекислого газу. Не відбувається розрідження масла паливом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.