На Волині буревій наробив лиха: на яку компенсацію розраховувати людям. ФОТО. ВІДЕО

На Волині буревій наробив лиха: на яку компенсацію розраховувати людям. ФОТО. ВІДЕО
Члени комісії сільської ради підраховують збитки, які завдала негода 16 серпня у селі Хобултова Володимир-Волинського району. Буревій тривав не більше 15 хвилин, у людей позривало дахи з будинків, з корінням повиривало дерева, — розповіла Суспільному староста села Оксана Морозюк.

Зі слів Оксани Морозюк, в основному негода зачепила дві вулиці села, решту — частково. Каже: впродовж дня, 16 серпня, у селі не було електропостачання, надвечір його відновили.

За результатами огляду дворів комісія виявила 5 ушкоджених покрівель на житлових будинках, ще на 20 господарських будівель залишились без шиферу. Кількості повалених дерев не рахували, їх багато, — каже членкиня комісії Віра Мудрик.

З 16 серпня люди самостійно почали ліквідовувати наслідки негоди, — розповіла місцева жителька Євгенія Дячук. 68-річна жінка живе сама. Під час буревію, вітер зірвав шифер з її літньої кухні, поламав дерева та “побив” городину. За власні гроші Євгенія Дячук купила шифер, майстри уже перекрили дах.

Навпроти будинку Євгенії Дячук живе Лідія Долюк. З дахів її господарських будівель шифер та бляху занесло до сусідів. Жінка каже: підрахували, що негода завдала збитків орієнтовно на 20 тисяч гривень.

Станом на 17 серпня до сільської ради за відшкодуваннями збитків, які завдала негода ніхто не звертався, — каже членкиня комісії Віра Мудрик. Додає: "Встановлена сума на заподіяння шкоди внаслідок пожежі та стихійного лиха для житлового будинку до 5 тисяч гривень, надвірні споруди до 2 тисяч гривень, але це на розгляд комісії".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Страховка повинна бути,а не платники податків оплачувати приватні збитки
Відповісти
Останні новини
На Волині буревій наробив лиха: на яку компенсацію розраховувати людям. ФОТО. ВІДЕО
17 серпень, 2021, 18:19