У Луцьку школа розвалюється на дві частини. ФОТО

У Луцьку школа розвалюється на дві частини. ФОТО
На приміщенні луцької школи № 3 почали зʼявлятися тріщини. Врешті один зі шкільних блоків почав відходити від іншої частини.

Наразі взялися за ремонт школи, ‒ пише Вісник+К.

Проблеми з експлуатацією приміщення луцької ЗОШ №3 почалися від моменту здачі її в експлуатацію у 1985 році, ‒ йдеться в статті.

Вона збудована на болотистій місцевості неподалік від річки Стир в районі вулиці Набережної. Проектанти допустили помилку і не передбачили укріплення конструкції сваями.

Отож, м’який ґрунт почав «грати» під школою. На прилеглій території час від часу утворювалися провалля, на самій будівлі з’являлися тріщини. Дійшло до того, що один з шкільних блоків почав відходити від іншої частини будівлі.

Між керівництвом школи та міською владою багато років тривала переписка. Якісь заходи проводилися ситуативно.

Як розповів директор навчального закладу Віктор Савчук, нині тут тривають роботи з укріплення будівлі та прилеглої території. Аби захистити фундамент від підмиву поверхневими водами по всьому периметру шкільної будівлі зробили відмостку. У місцях, де стіни вкрилися тріщинами, віконні перемички укріпили спеціальними залізними каркасами. Замінили 18 вікон. Також замінили водопровід, який весь був у хомутах, і часті прориви теж створювали тиск на фундамент, вода потрапляла у підвальні приміщення.

Роботи у цій школі обійдуться міській раді в 640 тисяч гривень. Вони добігають кінця. З дня на день мають надійти результати комплексної експертизи приміщення вже після реалізації укріплювальних заходів.

Як переконують фахівці, після таких робіт школа без проблем простоїть як мінімум 25-50 років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Як переконують фахівці, після таких робіт школа без проблем простоїть як мінімум 25-50 років." - а не эти саамые "фахивци" ее проектировали и строили?
Відповісти
спеціаліст всіх галузей - депутат, котрий народний, пан Вітів? Язик присох до піднебіння?
Відповісти
А якщо говорити правду, то за 30 метрів від стін школи "новий забудовник" пневмомолотом ось уже кілька місяців так дубасить бетонні сваї, що цього боюсь не витрмає не тільки школа а й всі прилеглі споруди.
Залишається лише здогадуватись, як міська влада, дала йому згоду на будівництво з забиванням свай практично у дворі аварійної школи.
Відповісти
Так это ведь для своих СБУ, судьи итд итп...
Відповісти
На 100% погоджуюсь!!!!
Відповісти
Дизель-молот, а не пневмомолот однако.
Відповісти
"Отож, м’який ґрунт почав «грати» під школою" - дійсно 108 квартирний (тобто) 9-ти поверхівка для СБУ, тому без свай на тому болоті не обійтись, а діти (їх життя чи здоровя)нестановлять загрозу для національної безпеки.
Відповісти
Нехай покличуть Чевердинського і він укріпить фундаменти аварійної будівлі буронабивними палями.
Відповісти
вчора всі писали, що Гребенюк звітував про повну готовність й про відсутність проблем!
Відповісти
Усі діти Володимирської та Ковельської та інших прилеглих вулиць ходять до цієї школи. А що, побудувати ближче школу - слабо?
Краще ніж той 108 квартирний (тобто) 9-ти поверхівка...
Про дітей подумайте!
Володимирська теж вся заболочена, хоч там за радянськими планами теж мала бути своя школа. Не судилося...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку школа розвалюється на дві частини. ФОТО
22 серпень, 2013, 15:56