Кравчук наказав покарати ремонтників, які ігнорують інвалідів

Кравчук наказав покарати ремонтників, які ігнорують інвалідів
У Луцьку мало що зроблено для створення безбар’єрного середовища для інвалідів міста, тому роботу відповідних служб перший заступник міського голови Святослав Кравчук назвав незадовільною.

Про це йшлося 15 лютого під час засідання комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур міста.

Як зазначив Святослав Кравчук, на червневому засіданні комітету йшлося про те, аби під час реконструкцій вулиць Шевченка, Відродження та Писаревського дороги огородили низькими бордюрами із відповідним кутом нахилу. Також під час прийняття в експлуатацію вулиці мали би залучатись члени комітету доступності для перевірки.

«Я скажу так. На жаль, це зауваження або вимога до департаменту ЖКГ виконана частково. Вибачте мене, але це питання ми розглядали в червні. З червня там нічого не помінялось. Як було, так і лишилось. Хто за це відповідатиме? Я розумію, десь треба великі кошти, а що треба тут – тут відповідальність», - сказав він.

Тому Святослав Кравчук сказав, що до 1 березня він має отримати документ, який підтверджує, що люди, які контролювали реконструкцію вулиці Шевченка – покарані. Також до цього числа віце-меру мають подати і терміни усунення недоліків.

Друга незавершена справа - ще з 2007 року – облаштування звукового світлофору на вулиці Рівненська, що неподалік Луцького автозаводу. Коштує це приблизно 70 тисяч гривень. Святослав Кравчук сказав, щоб від імені голови комітету треба написати звернення до луцьких депутатів із тим, щоб вони відшукали кошти і в цьому році цей світлофор вже працював.

Третє питання – доступ до власного житла інвалідів-візочників. Як стало відомо під час засідання, в Луцьку мешкають 216 громадян цієї категорії. 90 з них живуть у висотних будинках, 19 з яких – на першому поверсі. Через необладнані пандусами під’їзди такі лучани мають проблеми із входом і виходом на вулицю.

Відтак члени комітету вирішили, що хоча б одному інваліду в рік, який живе на першому поверсі, треба обладнати квартиру спеціальним підйомником для входу до оселі через балкон. Але перш за все треба отримати список тих, хто хоче користуватись такою послугою. І чи готовий цей інвалід переобладнувати свою домівку.

Розповів Кравчук і про нарікання лучан на «зупинку за вимогою» біля луцької автостанції №1. Мовляв, ця зупинка знаходиться біля парковки. І водії не соромляться ставити свої автівки прямо на ній. Це питання мають також вирішити до 1 березня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інваліди
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кравчук - ремонтникам: И сломать им надо ноги в сорока шести местах! Не давать ногам срастаться - заставлять на них ходить! И зажженные петарды кулаком им в рот забить! Чтобы бошку разорвало на мельчайшие куски! Всё это любви во имя Всё во имя доброты! Доброта! доброта! тра-та-та, тра-та-та ,тра-та-та)))
Відповісти
Останні новини
Кравчук наказав покарати ремонтників, які ігнорують інвалідів
15 лютий, 2012, 15:50