Який тип кондіціонера обрати*

Який тип кондіціонера обрати*
Спека і повна відсутність вітру не дозволяють нам ні працювати, ні відпочивати. Звичайно, можна купити вентилятор. Але він лише «ганяє» гаряче повітря по приміщенню. Користі від нього небагато. Вихід є - кондиціонер Daikin.

Кондиціонер - замкнута система блоків, з'єднаних між собою трубопроводом. Всередині замкнутої системи циркулює холодоагент (фреон). Це газ, який при певних обставинах, здатний забирати на себе теплоту навколишнього середовища приміщення і переносити її назовні.

Процеси, що відбуваються в зовнішньому блоці: Газ засмоктується компресором, і піддається стиску до значень в 15-25 атмосфер. Температура стисненого газу, при цьому збільшується приблизно до 70 ° С і він надходить в конденсатор. Зовнішній вентилятор подає на трубу з гарячим газом прохолодне повітря навколишнього середовища, газ конденсується і перетворюється в рідину, віддаючи при цьому тепло в навколишнє середовище. Далі рідина проходить терморегулюючий вентиль. Тут тиск різко знижується, і рідина охолоджується до негативних температур.

Процеси, що відбуваються у внутрішньому блоці: Охолоджена рідина надходить у випарник, де вона починає кипіти. У процесі кипіння, рідина охолоджує випарник, який обдувається кімнатним повітрям, випарник забирає на себе теплоту навколишнього середовища і відводить її фреону, який бувши газом, знову засмоктується компресором. Цикл повторюється.

Таким чином, кондиціонер складається з компресора, терморегулюючого вентиля, конденсатора, випарника, а також внутрішнього і зовнішнього вентиляторів. У ньому ще є провідні трубки, по яких подається холодоагент. Ці трубки з'єднують зовнішній і внутрішній блоки кондиціонера. Крім того, кондиціонер обладнаний електронною схемою управління, фільтрами, датчиками температури і пультом управління.

Потужність кондиціонера


Потужність кондиціонера - найголовніший параметр, який потрібно врахувати при покупці. Від показника потужності залежить, скільки квадратних метрів приміщення здатний охолодити кондиціонер. Так, для охолодження 8-10 м2 кімнати потрібно 1 кВт потужності, якщо висота стель в ньому 2,8-3 м.

При наявності в кімнаті електроприладів, потужність кондиціонера бажано збільшувати на потужність електроприладів. Кількість людей в приміщенні так само впливає вибір кондиціонера, оскільки в середньому людина виділяє від 150 до 300 Ватт тепла в годину. Що стосується потужності обігріву, якщо кондиціонер передбачає таку функцію, то вона становить 3-4 кВт тепла, що виділяється на 1 кВт споживаної енергії.

Тип кондиціонера


Визначтеся з тим, який кондиціонер вам потрібен:
• Спліт-система.
• Мульти спліт-система.
• Мобільний кондиціонер.
• Віконний кондиціонер.

Більшість сучасних кондиціонерів оснащуються інверторною системою управління. Кондиціонери зі звичайною системою управління працюють по циклічній схемі. Тобто при досягненні певної температури вони вимикаються, а як тільки температурний датчик «повідомляє» системі про те, що пора охолоджувати, - включається. Природно, ні про яке енергоощадження не може бути й мови. До того ж зміна циклів і температур, була занадто різкою, що доставляло користувачеві дискомфорт.

Інверторний кондиціонер, при досягненні необхідної температури не вимикається, а знижує потужність охолодження, працюючи на низьких оборотах, при необхідності злегка їх збільшуючи. По-перше, це дозволяє йому працювати дуже тихо, по-друге, підтримувати постійну температуру без різких перепадів, по-третє - економити електрику. Так само деякі інверторні кондиціонери дозволяють тимчасово включати посилений режим роботи, для прискореного охолодження приміщення.

Інвертор економніший, тихіший, надійніший, комфортніший в експлуатації, єдиний мінус він дорожче своїх не інверторних аналогів. В цей час не інверторні моделі виправдовують себе, тільки коли теплопритоки порівнянні з потужністю кондиціонера, і він постійно працює на потужності близькій до максимальної, наприклад в серверних, або на виробництві. У всіх інших випадках побутовий кондиціонер має явні переваги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.