Іноземці передумали будувати сміттєзавод у Ковелі

Іноземці передумали будувати сміттєзавод у Ковелі
Інвестиційна компанія «Марконі» вирішила не вкладати гроші в зведення в Ковелі заводу з переробки сміття.

Вони надіслали в мерію відповідне звернення, в якому повідомили мотивацію такого рішення, - пише ПроКовель.

Під час розгляду питання щодо будівництва заводу під час 41 сесії міської ради міський голова Олег Кіндер зачитав цей документ.

Публікуємо її зі слів мера:

«Ми надіялися, що декларації самих вищих рівнів влади про залучення інвестицій – не прості слова, але ми обманювали самі себе, і надіємося, що наша помилка буде добрим уроком для інших інвесторів.

Більше року перемовин закінчилися втраченим часом та витраченими коштами. Зважаючи на вищевикладене просимо відмінити рішення міської ради, яке ви надавали для відведення земельної ділянки».

Варто зауважити, що кілька днів тому в Ковелі створили комісію щодо розгляду питання будівництва сміттєпереробного заводу. Її зібрали через протести громадськості, під час яких люди заявляли: завод може стати екологічною бомбою.

Зрештою, засідання комісії відбулося 13 серпня. Результат голосування: з 9 членів комісії шестеро висловилося «за» будівництво заводу. Однак, це голосування вже не змогло вплинути на думку представників інвестиційної компанії.

Депутати міської ради погодилися задовольнити прохання інвесторів. А щоб у подальшому не траплялися подібні ситуації, міський обранець Володимир Матвєєв запропонував своїм колегам надати дозвіл міському відділу комунального господарства на розроблення необхідної документації щодо виділених 4,5 гектара землі по вулиці Володимирській під будівництво сміттєпереробного заводу і вже підготовлений проект пропонувати інвесторам.

Депутати підтримали цю ідею.

До слова, на сайті міської ради вже з’явилася інформація в рубриці «Інвестиційна пропозиція щодо будівництва сміттєпереробного заводу в Ковелі», де для можливих інвесторів описані основні вимоги та можливості зведення такого підприємства на території міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
красиві слова для відмови бо не вдалося захопити землю
Відповісти
Нічого дивного що втратили інвестора. Чинуші доконають будь кого. Боролись за землю, за екологію.... І в результаті далі будуть сидіти на купах сміття
Відповісти
Тупі полішуки, був би завод то хоча б чистіше було б, а то засрали місто
Відповісти
Останні новини
Іноземці передумали будувати сміттєзавод у Ковелі
23 серпень, 2013, 08:00