Як здійснити процедуру акредитації на митниці*

Як здійснити процедуру акредитації на митниці*
Під акредитацією на митниці мають на увазі процедуру реєстрації та обліку юридичних/фізичних осіб. Це процес, що проводиться лише один раз. Під час акредитації до державного реєстру вносяться відомості про компанію, дані про власника фірми та т. п. Інформація потрібна для здійснення будь-яких експортно-імпортних дій з боку компанії або ФОП.

Правила акредитації


Проведення будь-якої акредитації містить кілька головних складових:

• Наявність переліку документів (виписка з державного реєстру, назва банку, копія паспорта та ідентифікаційного коду директора компанії).
• Наявність здійснення перевірки достовірності даних.

Також треба надати заяву начальнику митниці, заповнену облікову картку, копії статуту на право здійснення ЗЕД (завірені юридичною особою), ЄДРПОУ довідка, а також виписку з єдиного державного реєстру осіб та підприємців.

Відсутність проведеної процедури тягне за собою неприємні наслідки, включаючи відмову в перевезенні продукції через митницю, а також заборона на митне оформлення всіх наступних товарів фірми. Своєчасно здійснена акредитація знімає безліч турбот з приводу перевезення вантажу.

Навіщо потрібна?


Процедура акредитації необхідна для того, щоб привласнити суб'єкту ЗЕД обліковий номер. Артикул діє на всій митній території країни. Даний номер не присвоюється іншому об'єкту, він повністю індивідуальний. Навіть якщо ви є власником невеликої компанії, вам все одно потрібно пройти цю процедуру. Заява на акредитацію свідчить про те, що ви збираєтеся займатися зовнішньою економічною діяльністю.

Акредитація дозволяє державі контролювати товарообіг та враховувати оподаткування. Оплата за реєстрацію ЗЕД не стягується державою, проте в деяких випадках (якщо ви заповнюєте бланки в приватних конторах) ви можете оплатити послуги юристів. Засвідчення копій документів також може зажадати деяких витрат. Пройшовши реєстрацію одного разу, вам більше не потрібно про це думати. Виняток становить випадок, коли термін акредитації добігає кінця. В цьому випадку потрібно оформити переакредитацію. Зазвичай її вартість становить значно меншу суму, ніж на початку.

Попри те, що акредитація вважається нескладним виконанням робіт, підприємцям, які не знають всіх тонкощів, не можуть розібратися в заповненні карточки акредитації, буде важно зробити це самостійно. Крім того, спеціалісти мають спеціальну освіту та необхідні знання, щоб повністю виконати це дуже швидко та проконсультувати в разі необхідности.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.