Перші отруєння грибами на Волині: повідомили про стан людей, серед яких – дитина

Перші отруєння грибами на Волині: повідомили про стан людей, серед яких – дитина
За даними Волинського центру контролю та профілактики хвороб, за тиждень семеро жителів області отруїлися грибами.

Про стан волинян дізналися журналісти "Суспільного Волині".

П'ятеро з них нині перебувають у медзакладах, серед отруєних – одна дитина. Вони перебували у реанімації, нині стан усіх отруєних стабілізувався.

Як розповів медичний директор Іваничівської центральної районної лікарні Руслан Шевчук, 24 серпня до лікарні потрапило троє людей із селища Іваничі – усі дорослі. Медикам вони розповіли, що вживали дикорослі гриби – рядівки.

"Поступили у відділення інтенсивної терапії. Їм надали допомогу, пацієнти приймали гепатопротектори. Зараз їх стан стабілізувався, вони в терапевтичному відділенні", – зазначив медичний директор установи.

Ще двоє волинян, жителів Ковеля – бабуся з внуком – продовжують отримувати лікування в Ковельському територіальному медичному об'єднанні. Як розповіла Суспільному завідувачка відділення лікарні Тетяна Приходько, двоє людей поступили до лікарні минулого тижня зі скаргами на діарею та блювоту.

"У процесі лікування в інфекційному відділенні їм ставало гірше. Наросли ознаки токсичного гепатиту і вони були переведені до відділення інтенсивної терапії. На цей час вони переведені в терапевтичне відділення, де продовжують утримувати лікування", – повідомила лікарка.

Зі слів Тетяни Приходько, бабуся з внуком розповіли, що вживали сироїжки. "Зараз їхній стан із позитивною динамікою. Говорять, що грибів більше їсти не будуть", – каже лікарка.

Про стан ще двох волинян, які отруїлися грибами, Суспільному дізнатися не вдалося.

Фото - ілюстративне

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.