У кав’ярні нагрубіянили українцю: в інструкції написано говорити російською. ФОТО

У кав’ярні нагрубіянили українцю: в інструкції написано говорити російською. ФОТО
У мережі кав’ярень «Кофе Хауз» діє інструкція для персоналу, яка вимагає спілкуватись у кафе виключно російською мовою.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав бізнесмен Іван Філіпович, з яким неввічливо поводились у одній з кав’ярень цієї російської мережі у Києві, ‒ пише Українська правда. Життя.

«Офіціантка вперто зі мною спілкувалася російською мовою. Наче б то і нічого страшного, та я не втримався, коли вона кожне моє прохання перекладала на російську мову і просила підтвердити, чи саме це я мав на увазі», ‒ написав Іван Філіпович.

«Тоді я попросив все ж спілкуватися українською зі мною, а не заставляти мене підтверджувати її російський варіант мого замовлення. Вона категорично відмовилася, ба більше того, коли я подякувавши виходив із кафе, працівники навіть собі дозволили посміятися мені вслід. Це заставило мене повернутися і попрохати книгу скарг. І тут я відкрив для себе щось неймовірне», ‒ написав він.

«До мене підійшов молодий хлопчина, працівник кафе і порадив не витрачати час на скаргу щодо української мови, оскільки керівництво практично не реагує на такі скарги, а також насміхається з них», ‒ розповідає Філіпович.

Після цього працівник мережі показав брошуру, у якій вказано, що, згідно зі стандартами «Кофе Хауз», вони зобовʼязані розмовляти російською.

«Коли він на одному з тренінгів запитав, чи можна спілкуватися українською і що ця брошура надрукована для Росії, йому тренер і один із керівників відповіли :«ТОЛЬКО ПО-РУССКИ»! «Здесь (в Україні) всє прєкрасно понімают русскій язик і для 1% «повьорнутих» нікто стандарти мєнять нє будєт!» ‒ зацитував співрозмовника Іван Філіпович.

Інцидент трапився у четвер, 22 серпня, у кав’ярні, що у «Дрім Таун-2». Як розповів Філіпович, він таки залишив відгук у книзі скарг.

Дотелефонуватися за коментарем у центральний офіс кавʼярні виданню не вдалося.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
співрозмовника Іван Філіповича просто чмирити, активно і послідовно, воно це заслуговує, якщо воно десь пролізло на волинський ринок - чмирити подвійно, цим і займууся, коли поїду знову в Київ, педерасти...
Відповісти
ой, як лячно...
Відповісти
Залупельний хааххах)

Просто тре зайти в дой "дім HOUSE" з автоматами і розстреляти все керівництво і дерекцію.
Відповісти
кулиметами))))
Відповісти
мені пофіг, лячно чи ні, просто буду чмирити, а потім піду в інше місце,де заплачу гроші, і нехай заробляють, залупельний ти юрій, і друзям скажу)))
Відповісти
А ще краще чесно таких АФІЦІАНТАВ провести на галявину до найближчої берези!
Відповісти
вот чьо, он чьо па русски не разумеет?
Відповісти
москалям.
Як вам дятлам не дійде, що ми українці живемо в своїй країні і розмовляємо своєю мовою.
Водночас розуміємо і вашу москальську мову, на відмінно від вас тупих неуків які крім "язика" (російська розкладка відсутня принципово)нічого більше й не знаєте і не розумієте.
Відповісти
Заберіть ще лайки, то російської взагалі не стане... )
Відповісти
:-) Я, обовязково прислухаюсь до вашої поради)
Відповісти
Нарушено действующее законодательство? Да? Тогда подайте в суд. А если нет, то о чем тогда speak? Да не ходите туда, бойкотируйте, можете покричать под дверями и помитинговать.
Відповісти
Вибачаюся,але це вже дискримінація української мови! Якщо людині подобається розмовляти державною мовою Славетної України,то навіщо її нав"язувати мову чужої держави. Ми в Україні людоньки! То ж давайте розмовляти українською мовою. Слава Україні!!!
Відповісти
"Людоньки", мы в глубочайшей жопе)
Відповісти
Останні новини
У кав’ярні нагрубіянили українцю: в інструкції написано говорити російською. ФОТО
23 серпень, 2013, 13:23